Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata u Delta City-ju

Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata u Delta City-ju

1129
0
Podijeli

sajam suvenira pgPosljednjeg februarskog vikenda u šoping molu Delta City u Podgorici biće održan Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata. Ostalo je još samo nekoliko slobodnih mjesta za učešće, podsjećaju organizatori iz Civilnog centra Crne Gore.
Sajam suvenira će i ove godine okupiti umjetničke zanatlije i proizvođače suvenira i rukotvorina iz cijele Crne Gore. Biće to prilika za posjetioce da proputuju kroz cijelu Crnu Goru i sve njene ljepote iskazane kroz autentične suvenire.
– Interesovanje za Sajam suvenira ne jenjava ni nakon više od decenije, što nam govori da smo bili na pravom putu kada smo prije trinaest godina pomogli, tada, ne tako brojnim proizvođačima da prikažu svoje radove i zajedno sa njima učinili turistički proizvod Crne Gore kompletnijim – navodi portparolka manifestacije, Maja Leković.
Cilj je promovisati prave crnogorske suvenire kao neizostavan dio turističke ponude. Osim što će predstaviti proizvode, izlagači će imati priliku da razmijene iskustva, podstaknu kreativnost i dobiju ideje i smjernice za pravljenje novih prepoznatljivih suvenira.
Civilni centar Crne Gore time nastavlja da afirmiše sve one koji u izradi suvenira vide šansu za stalnim zaposlenjem i ostvarivanjem prihoda.
Na izradu suvenira se u regionu odavno gleda kao na unosan biznis za koji je potrebno malo talenta i puno rada. Iskustva nekih od stalnih učesnika na Sajmu suvenira našla su se i u Priručniku iz preduzetništva za srednje stručne škole.
– Raduje nas što se i kod nas počelo govoriti o izradi suvenira kao vidu preduzetništva, a pored toga, ova praksa je prepoznata i kao vid terapije u radu sa djecom i mladima sa problemima u razvoju. Proizvođači koji žele predstaviti svoje radove na ovogodišnjem Sajmu suvenira mogu se prijaviti putem portala www.crnogorskisuveniri.com do 15. februara – poručuje portparolka Leković.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code