Samo 15 plaža od Igala do Meljina imaju zakupce

Samo 15 plaža od Igala do Meljina imaju zakupce

3647
12
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_plaza yachting_clubOd 45 plaža od ušća rijeke Sutorine do Meljina, koje su na javnom tenderu, do sada je za 15 sklopljen ugovor o zakupu, a ostale lokacije na to još čekaju. Od 15 zakupljenih plaža, 11 je očišćeno i većina  je pripremljena za kupališnu sezonu. Za četiri koje nisu uređene izdat je nalog zakupcima da taj posao u najskorijem roku završe. To je rezultat obilasaka ovog priobalnog pojasa proteklih dana  predstavnika Službe komunalne policije i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Oni su se uvjerili i da je dio nezakupljenih plaža – ukupno 7 od 30, neuređen. Komunalna policija je nalog za čišćenje izdala Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom, imajući u vidu da je upravljanje ovim lokacijama u nadležnosti tog preduzeća sve dok se za njih ne potpiše ugovor o zakupu. Mada, Radiju Jadran su nedavno iz JP Morsko dobro kazali da obavezu čišćenja javnih plaža ima JP „Čistoća“.

Picerija i restoran

Čija god da je to obaveza, to turiste i kupače ne interesuje. Žele red i čistoću. Iz komunalne policije i Morskog dobra najavljuju narednih dana i obilazak plaža od Meljina do Kamenara, kako bi  preduzele potrebne mjere u slučaju da zateknu nered. A toga neće faliti.

Dovođenje priobalja u red pred sezonu kupanja kasni, a obećano je da će tenderi biti zaključeni znatno ranije.

– Ugovori o zakupu kupališta na području opštine Herceg Novi biće zaključeni do 15. Juna – saopštili su juče, predstavnici  Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom na sastanku sa sekretarom za komunalne djelatnosti i ekologiju Ilijom Peulićem i načelnikom Službe komunalne policije, Zoranom Bijelićem.

Nakon tog datuma biće konačno i jasno koja kupališta su zakupljena za ovu godinu, a koja su javna, kao i ko je zadužen i odgovoran za čišćenje svih plaža na području Herceg Noovg, što će rezultirati efikasnijim održavanjem kupališta, uvjeravaju iz lokalne uprave.

U prethodnom periodu iz lokalne uprave su insistirali na tome da ugovori o zakupu plaža budu što ranije zaključeni, kako bi zakupci preuzeli brigu o njihovom uređenju. Vjeruju da će zakupci savjesno održavati plaže i obećavaju da će se o javnim kupalištima  voditi briga u skladu sa dogovorom sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

12 Komentari

 1. nadam se da ce zakupaca biti sto manje, da mogu da se kupam i suncam kao covjek, a ne u nekom bijednom uglu plaze, koji gazda zaboravi da ocisti jer potpada pod onih 15% koje je ostavio bez plaznog mobilijara, umjesto 50% koliko mu nalaze zakon.

  hocemo slobodne plaze, plaze su javni prostor!
  0  0
 2. JBT jp čistoća je duzna cistit plaze. pola para od zsakupa ide opštini. sramno je koliko malo je kupalista zakupljeno a sramne su i cjene zakupa
  0  0
 3. Kaznjavati zakupce koji ne ciste plaze,ako ih zakupljuju na godinu dana duzni su ih cistiti,ili da to radi morsko dobro,koje takode treba kazniti ,ako ne rade svoj posao!!!
  0  0
 4. bitno je da su ovi iz morskog dobra izbacili ljude koji su plaze drzali po 15-20 god i pravili ih za potrebe mjestana samo da bi ih kriminalcima dali !
  0  0
 5. Mogli su ih obići malo ranije ako su za njih nadležni,ali se treba podić sa namještene stolice na koju nije mogao sjesti neko ko bi radio.
  0  0

Ostavite komentar

*

code