Samo 15 plaža od Igala do Meljina imaju zakupce

Samo 15 plaža od Igala do Meljina imaju zakupce

3237
12
Podijeli
 

images_slike_gradovi_hn_plaza yachting_clubOd 45 plaža od ušća rijeke Sutorine do Meljina, koje su na javnom tenderu, do sada je za 15 sklopljen ugovor o zakupu, a ostale lokacije na to još čekaju. Od 15 zakupljenih plaža, 11 je očišćeno i većina  je pripremljena za kupališnu sezonu. Za četiri koje nisu uređene izdat je nalog zakupcima da taj posao u najskorijem roku završe. To je rezultat obilasaka ovog priobalnog pojasa proteklih dana  predstavnika Službe komunalne policije i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Oni su se uvjerili i da je dio nezakupljenih plaža – ukupno 7 od 30, neuređen. Komunalna policija je nalog za čišćenje izdala Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom, imajući u vidu da je upravljanje ovim lokacijama u nadležnosti tog preduzeća sve dok se za njih ne potpiše ugovor o zakupu. Mada, Radiju Jadran su nedavno iz JP Morsko dobro kazali da obavezu čišćenja javnih plaža ima JP „Čistoća“.

Čija god da je to obaveza, to turiste i kupače ne interesuje. Žele red i čistoću. Iz komunalne policije i Morskog dobra najavljuju narednih dana i obilazak plaža od Meljina do Kamenara, kako bi  preduzele potrebne mjere u slučaju da zateknu nered. A toga neće faliti.

Dovođenje priobalja u red pred sezonu kupanja kasni, a obećano je da će tenderi biti zaključeni znatno ranije.

– Ugovori o zakupu kupališta na području opštine Herceg Novi biće zaključeni do 15. Juna – saopštili su juče, predstavnici  Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom na sastanku sa sekretarom za komunalne djelatnosti i ekologiju Ilijom Peulićem i načelnikom Službe komunalne policije, Zoranom Bijelićem.

Nakon tog datuma biće konačno i jasno koja kupališta su zakupljena za ovu godinu, a koja su javna, kao i ko je zadužen i odgovoran za čišćenje svih plaža na području Herceg Noovg, što će rezultirati efikasnijim održavanjem kupališta, uvjeravaju iz lokalne uprave.

U prethodnom periodu iz lokalne uprave su insistirali na tome da ugovori o zakupu plaža budu što ranije zaključeni, kako bi zakupci preuzeli brigu o njihovom uređenju. Vjeruju da će zakupci savjesno održavati plaže i obećavaju da će se o javnim kupalištima  voditi briga u skladu sa dogovorom sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

12 Komentari

  1. nadam se da ce zakupaca biti sto manje, da mogu da se kupam i suncam kao covjek, a ne u nekom bijednom uglu plaze, koji gazda zaboravi da ocisti jer potpada pod onih 15% koje je ostavio bez plaznog mobilijara, umjesto 50% koliko mu nalaze zakon.

    hocemo slobodne plaze, plaze su javni prostor!

  2. JBT jp čistoća je duzna cistit plaze. pola para od zsakupa ide opštini. sramno je koliko malo je kupalista zakupljeno a sramne su i cjene zakupa

  3. Kaznjavati zakupce koji ne ciste plaze,ako ih zakupljuju na godinu dana duzni su ih cistiti,ili da to radi morsko dobro,koje takode treba kazniti ,ako ne rade svoj posao!!!

  4. bitno je da su ovi iz morskog dobra izbacili ljude koji su plaze drzali po 15-20 god i pravili ih za potrebe mjestana samo da bi ih kriminalcima dali !

  5. Mogli su ih obići malo ranije ako su za njih nadležni,ali se treba podić sa namještene stolice na koju nije mogao sjesti neko ko bi radio.

Ostavite komentar

*

code