Samo Azmont tražio dozvolu da gradi tokom ljeta

Samo Azmont tražio dozvolu da gradi tokom ljeta

2
Podijeli

Zabrana izvođenja građevinskih radova u opštini Herceg Novi, kao i ranijih godina, startovaće od 15. juna i trajati do 15. septembra. To znači da će krupni građevinski radovi generalno biti zabranjeni, osim za one investitore koji razvijaju projekte važne za grad ili državu, a koji su blagovremeno podnijeli zahtjev za produženje.

Prema riječima v.d. načelnice Komunalne policije, Mairje Andrić, tu je dozvolu za sada tražila samo kompanija Azmont investments, koja ni ranijih godina nije prekidala radove.

Picerija i restoran

Podsjetićemo da su zbog izgradnje hotelskih kompleksa prošle godine dozvolu dobili i kompanija Imperio holdings limited, koja razvija projekat Lazure marina & hotel u Meljinama kao i kompanija Politropus Alternative koja gradi hotelski kompleks visoke kategorije na lokaciji Žager u Bijeloj.

Investitori su takođe u mogućnosti da dobiju i privremenu dozvolu za izvođenje unutrašnjih radova u trajanju od 15 dana nakon zabrane izvođenja radova.

Lokalna uprava ranije je definisala dvije građevinske zone. Prva zona, ispod magistrale, obuhvata građevinsko zemljište uz more koje je sa kopnene strane određeno linijom koja polazi od državne granice na rtu Kobila i ide ispod gornjeg Njivičkog puta do raskrsnice sa magistralom (kod Čeprnjića krivine), dalje obuhvata prostor magistrale do mora.

Druga građevinska zona obuhvata prostor 200 m vazdužne linije iznad sjeverne strane Jadranske magistrale, sve do teritorijalne granice opštine Herceg Novi u Kamenarima.

2 Komentari

  1. Sreća što je zabranjeno,pa će samo kobre unutra da huče po cijeli dan i noć,a brda da odliježu od bola kamena.Neko ima para,a on mora da radi.

    14

Ostavite komentar

*

code