Samo Čelebić zainteresovan za kupovinu dijela imovine Vektra Boke

Samo Čelebić zainteresovan za kupovinu dijela imovine Vektra Boke

2424
4
Podijeli

Za kupovinu dijela imovine AD Vektra Boka, koje je održano u hotelu Plaža, u Herceg Novom, pristigla je samo ponuda preduzetnika Rajka Čelebića. On je dostavio ponudu u visini od 251.000 eura za poslovni prostor “Paradiso” u Njegoševoj ulici.

Kako smo saznali na otvaranju ponuda pred dvočlanom Komsijom, ovaj potencijalni kupac čeka odluku Borda direktora Vektra Boke, nakon koje će znati da li je prihvaćena.

Dvočlana komisija je konstatovala da na ponudu nema primjedbi, te da na koverti nije naznačeno ime i prezime ponuđača. Uz ponudu je dostavljen i dokaz o uplati avansa.

Komisija za otvaranje ponuda će odluku o izboru donijeti najkasnije osam dana od otvaranja ponuda.

Inače, početna cijena cjelokupne ponuđene imovine u javnom pozivu ove kompanije, iznosi za 10,2 miliona eura. Pored restorana Galeb u Igalu, čija je početna cijena 4,43 miliona, na prodaju su i motel Dubrava za 2,6 miliona, Gradski restoran za 562.500 eura, poslovni prostor i zemljište u Herceg Novom za 330.000 i zemljište na Rosama za 250.000 eura.

Takođe, na prodaju je za 500.000 eura ponuđena i Autobuska stanica u Herceg Novom, poslovni prostor Služba računovodstva za 220.000, motel Borići za 200.000 i zemljište hotela Rivijera u Njivicama na 3 katastarske parcele, po cijenama od 520.000, 150.000 i 30.000 eura.

Opština Herceg Novi je bila zainteresovana za Autobusku stanicu i motel Dubravu, na osnovu potraživanja prema „Vektra Boki“ od 1, 7 miliona eura. Međutim, takvo „prebijanje dugova“ nije bilo moguće, a za dostavljanje novčane ponude saglasnost je trebalo obezbijediti na Skupštini, tim prije, jer to nije bilo predviđeno budžetom.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci.
Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

4 Komentari

  1. Novljani , ne dozvolimo liku koji je zaduzio Crnu Goru preko 300 miliona eur da prodaje nase objekte i zemlju. Gdje ste demokrate,snp,df, novska lista, vi ste obicni s….. koji samo gledaju sebe! !
    9    0

Ostavite komentar

*

code