SAMO DJELIMIČNO UKLONJENA ZEMLJA I OTPAD IZ MORA KOD ĐENOVIĆA

SAMO DJELIMIČNO UKLONJENA ZEMLJA I OTPAD IZ MORA KOD ĐENOVIĆA

0
Podijeli

Deponovana zemlje u Đenovićima ispred zgrade Mjesne zajednice i restorana “Bambi”, koju je bez unaprijed pribavljenih dozvola, tokom proteklih dana iskipovala mehanizacija firme “Millenium” zbog izgradnje kolektora, uklonjena je ovog jutra, potvrdio je za naš radio, načelnik Komunalne policije, Zoran Bijelić.

Prema njegovim riječima, komunalni inspektori su obišli teren i izdali rješenje o uklanjanju ove zemlje, što su iz “Milleniuma” i učinili. Međutim, “Millenium” je zemlju i sitni otpad deponovao u more i na još jednoj lokaciji u Đenovićima, kod crkve prije bazena, kako bi se formirao pomoćni put za povorku “Praznika mimoze”, jer je na tom mjestu u toku izgradnja pumpne stanice. Ni za ovu rabotu u “Milleniumu” nijesu imali dozvolu, kaže nam Bijelić, navodeći da je zapisnik o zatečenom stanju proslijeđen Upravi za inspekcijske poslove.
“Odobrenje za sada nemaju iako su Morskom dobru podnijeli zahtjev. Obavili smo monitoring koji je u našoj nadležnosti, a o daljim potezima odlučiće Uprava za inspekcijske poslove”.
Sa druge strane, u “Morskom dobru” danas nam potvrđuju da je turska kompanija “Ćeltikćoglu” ipak podnijela zahtjev za izvođenje građevinskih radova u Đenovićima 17. decembra prošle godine:
“Onda nam se 18. decembar dopisom obratila i Opština Herceg Novi u kojem nas informiše da je za sve glavne projekte iz okvira vodosnabdijevanja i otpadnih voda, ona već izdala građevinske dozvole, kao i da je izvođenje građevinskih radova u interesu dalje realizacije ugovora. Imajući u vidu ovo što nam je Opština poslala, mi smo se saglasili da se svi radovi odvijaju u skladu sa već izdatim građevinskim dozvolama” – kazala nam je PR Morskog dobra, Jelena Jelušić.
Kako je pojasnila, iz Morskog dobra su juče proslijedili saglasnost, jer su u međuvremenu bili praznici, ali i iz “Ćeltikćoglua” su se najprije obratili jednom od kontrolora u Morskom dobru, što je zahtijevalo dalju proceduru.
Šta će dalje biti sa nasutom zemljom od koje je formiran privremeni put u Đenovićima uz obalu, da li će sve biti vraćeno u prvobitno stanje, hoće li “Ćeltikćoglu” podleći represivnim mjerama jer su radili bez izdatih saglasnosti – zavisi od Uprave za inspekcijske poslove.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code