SAMO HOLANĐANI HOĆE JADRANSKO BRODOGRADILIŠTE

SAMO HOLANĐANI HOĆE JADRANSKO BRODOGRADILIŠTE

129
0
Podijeli

Holandska Damen Shipyards Group jedina je dostavila ponudu na tenderu za prodaju oko 61,57 odsto akcija Jadranskog brodogradilišta Bijela.

Tenderska komisija će u prvoj fazi evaluacije ponude u roku od sedam dana, ocijeniti njenu formalnu ispravnost i ispunjenost zahtijevanih uslova.
Za prodaju oko 61,57 odsto akcija Jadranskog brodogradilišta tender je raspisan 21. januara, a interesovanje za učešće pokazale su italijanska kompanija Fincantieri, holandska Damen Shipyards Group i konzorcijum kojeg čine Blotraco Shipping Kipar, Roman Denkovych i litvanska UAB Litana.
Ponuda koju je dostavio konzorcijum odbačena je jer nije ispunjavala kvalifikacione uslove tendera. Preostala dva ponuđača prošla su u naredni krug tenderskog postupka, ali od ponude su odustali Italijani.
Ovo je četvrti tender za privatizaciju Jadranskog brodogradilišta, koji bi mogao da uspije. Odavno se spekuliše da je partner holandskog “Damena” kompanija “Adriatic Marinas”, Pitera Manka, koji želi da eliminiše iz Boke brodoremont trgovačkih brodova i u Bijeloj napravi remontni centar za jahte i mega jahte.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code