Samo što se ne sruči kaktus kod Citadele

Samo što se ne sruči kaktus kod Citadele

1704
4
Podijeli

Veliki stari kaktus, koji raste na potpornom zidu na Šetalištu Pet Danica, pored tvrđave Citadela, postao je toliko masivan da postoji mogućnost da se sruči na šetališnu stazu, možda i prolaznike.

kaktus-citadela-2211Šefica sektora zelenila u JP Stambeno-komunalno, Vanja Spaić kazala nam je da ovo preduzeće ima namjeru da kaktus uredi kako bi se smanjila opasnost od njegovog propadanja.

Picerija i restoran

– Gledaćemo da ga potkrešemo, da ga malo obradimo, jer ima već veliku težinu i prijeti  da padne. Ovo je izuzetno rijedak primjerak i izuzetno je lijep kad se rascvjeta – kazala je Spaićka.

Ona smatra da će potkresivanje regenerisati stari kaktus, koji će za sada morati da sačeka intervenciju, jer su svi zaposleni angažovani na spašavanju kanarskih palmi koje je napao crveni surlaš.

4 Komentari

  1. Slažem se sa Lipkom,ne adekvatno se održavaju zelene površine a sigurno ima istine i da se kasnilo sa uništavanjem “surlaša”. Komunalno treba da ide u privatne ruke.
    0    0
  2. Sefica sektora zelenila i cijeli sektor zelenila nista ne rade. Zelenilo u gradu je zaraslo i zapusteno. Palme na javnim povrsinama nisu sjecene i uredjivane godinama. Oglusuju se na sve pozive za sredjivsnje zelenila i daju lazna obecanja. Parkovi su nikakvi. Na pjesackim ostrvima se samo kaktusi sade kso da smo u pustinji da ih ne bi morali zalivati. Pogledajte park boke i okolini. Zakasnili su sa prskanjem palmi za surlasa i nose veliku odgovornost!!!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code