Sanacija klizišta u Baošićima potrajaće do maja

Sanacija klizišta u Baošićima potrajaće do maja

1552
6
Podijeli

kliziste baosici rj 180216Na magistralnom putu na dionici Herceg Novi – Kamenari u toku je sanacija klizišta, zbog koje se na 110 m putne trase od Norveškog naselja ka Dječijem domu Mladost, saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom naizmjenično.
Saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom, a zadržavanje je u prosjeku po 5 minuta. Kako navode iz Auto moto saveza Crne Gore, za sve vrste vozila saobraćaj se obustavlja po deset minuta u periodu od 10 – 11 h i od 13 – 14 h.
Sanaciju klizišta organizovala je Direkcija za saobraćaj Crne Gore, a radove u vrijednosti od 250 hiljada eura izvodi firma “Građevinarstvo i savjetovanje” d.o.o. Podgorica.
Prema riječima nadležnog inženjera u Direkciji, Slobodana Inića, do sada je obavljeno 30% posla, a radovi će, prema planu, potrajati do 18. maja:
“Uzrok klizištu je loše zemljište i geologija ispod puta. Taj put je pravljen prije 30 godina. Sama istrošenost i izgradnja objekata u okolini, navođenje kompletnih voda na saobraćajnicu dovelo je do stvaranja klizišta”, pojašnjava Inić.
U okviru sanacije klizišta, rade se kontrafori sa potpornim zidom, drenaža sa gornje strane puta, a nakon toga asfalt i asfaltna konstrukcija, dodaje Inić.
Podsjetićemo da je Direkcijaza saobraćaj Crne Gore tokom prošle godine obavila sanaciju magistralnog puta od semafora na Toploj ka Igalu, zatim u Kumboru, Sutorini i Kamenarima, u dužini od skoro 1000 m. Taj posao bio je povjeren kompaniji “Bemax”, a kako je ranije najavljeno, uskoro bi trebalo da počne i sanacija puta u Sutorini, ka graničnom prelazu Debeli brijeg.

6 Komentari

 1. Ako im za ovo treba 3-4 mjeseca onda ce im za auto put trebati minimum vijek! I ono ispred skole u Zelenici ako se ne prekopa barem 2x godisnje ne valja rabota!
  0  0
 2. lijepo je sto nesto popravljate samo bi valjalo da je to cesce a ne samo pred izbore.Nego ni pred izbore niste se puno otvorili 110m magistrale a ostale rupcage po magistrali?kad cete njih?i kad ce malo auto moto savez pocet malo da reaguje zbog ovih kamiona sto imaju mnoge gradjevinske firme?Magistrala nije pravljena za njih.Za magistralu nisu predvidjene cvene tablice koju bi trebala vecina njih da nosi a ne nosi ih nego obicne bijele kao normalna vozila.Naravno a zna se i zasto.E da se tu nesto preduzme ne bi svako malo se klizista sanirala i ne bi nam magistrala bila ovakva kakva jest.
  0  0
 3. Samo sto se na semafore ceka po 10 minuta, kao da ima da se ide 2 km a ne 110 m. Donji putevi u stoje raskopani, ne moze da se seta, ne moze da se prodje autom, ma strasno. Grad je u fazi raspada od ovih foliranata o odijelima. PI!
  0  0

Ostavite komentar

*

code