SANACIJA OBALE I KONZERVIRANJE GRADILIŠTA POČELI KASNO, ALI IDE PO PLANU

SANACIJA OBALE I KONZERVIRANJE GRADILIŠTA POČELI KASNO, ALI IDE PO PLANU

118
0
Podijeli

Bezuspješni dogovori sa turskim izvođačem Ćeltikćoglu, koji je prekoračio rokove za izgradnju kolektora, raskid ugovora, pa onda odluka da podizvođači nastave posao na sanaciji raskopane obale, sačekali su turiste u Herceg Novom.

Ipak, sanacija, konzerviranje gradilišta i dovođenje javnih površina u prvobitno stanje koje izvodi turska kompanija Ćeltikćoglu, odnosno podizvođači – Milenium, Albstar i CMC iz Herceg-Novog, su zadovoljavajući, ocjenio je predsjednik opštine, Nikola Gojković.
Radovi se izvode od Šetališta Pet Danica, duž obale sve do Bijele. Popravlja se i javna rasvjeta, potporni zidovi i prilazni putevi, što je veoma bitno za normalno odvijanje sezone.
– Šetalište bi već danas, od tvrđave Forte mare do Bolnice u Meljinama, moglo da bude sanirano, a radovi duž Rivijere se odvijaju iznad plana, rekao je Gojković, uz nadu da će biti završeni prije predviđenog roka, odnosno 25. juna.
Na terenu je sedam ekipa i radi se po cijeli dan. U ove aktivnosti su uključena i javna preduzeća, posebno Komunalno-stambeno koje sa svim ekipama sanira rasvjetu.
– To je veliki posao, jer je puno polomljenih stubova, pokidanih kablova i oštećenih svjetiljki. Dio radova će biti potpuno, a dio djelimično završen, jer na nekim dionicama kolektora ima još posla. Tako su u Đenovićima i Baošićima postavljene samo kanalizacione, ali ne i vodovodne cijevi što će morati da se uradi na jesen – kazao je Gojković.
On je još jednom zahvalio građanima na strpljenju koje su pokazali, uvjeravajući da su u lokalnoj upravi učinili sve što je u njihovoj moći da se kapitalni projekat izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, vrijedne 18,5 miiliona eura „uozbilji” i da se do glavne sezone obavi sanacija obalnog pojasa.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code