SANACIJA OBALNOG ZIDA NA ŠKVERU

SANACIJA OBALNOG ZIDA NA ŠKVERU

96
0
Podijeli

skver sanacija1Shodno investicionom planu za ovu godinu u opštini Herceg Novi, JP Morsko dobro započelo je 25. septembra sanaciju obale na Škveru kod ribarskih kabina, u blizini Jadranovog bazena. Riječ je o sanaciji zahvatu u dužini od 75 metara.
Kako je našem radiju potvrdio i koordinator za investicije u JP Morsko dobro, Rajko Radulović, pravi se obalni zid na mjestu sadašnjeg kamenog nasipa, da bi se dobio uređen plato širine 4 m. Time bi se taj prostor konačno doveo u stanje kakvo mu priliči, jer to je najatraktivnija zona Herceg Noovg.

rajko radulovicOvim radovima biće uklonjen i višak kamenog nasipa koji je ostao od izgradnje bazena. Prema njegovim riječima ribarske kabine se neće dirati, a obaveza JP Morsko dobro nakon završetka radova, biće i da se one prefarbaju. Tako će i ovaj dio Šetališta Pet Danica izgledati reprezentativno.
“Izgradiće se obalni zid u dužini od 75 m, pri čemu će visina zida biti 2 m, računajući dio zida koji je metar u vodi, a metar iznad niova vode. Zid bi nakon izgradnje trebalo da bude u nivou kabina. Taj armirano betonski zid kasnije će se “puniti” kamenim materijalom, kako bi se “izvukla” armirana betonska ploča debljine 20 cm, koja će “definisati” taj dio rive za vezivanje barki”.
skver sanacija2Radulović je dodao i da će ovaj dio obale biti “osposobljen” i za prilaz reportažnih kola koje će pratiti aktivnosti na Jadranovom bazenu, koji kao projekat vrijedan 4 miliona eura, zaslužuje ljepše okruženje.
“Saglasni smo da je taj prostor jedna zaista lijepo zaokružena cjelina, s tim što je ovaj dio ostao nezavršen. Posao bi, prema planovima trebalo da bude završen u roku od 20 dana od početka radova, ali s obzirom na nekoliko kišnih dana, moguće je da će rok biti probijen koji dan”.
Sanacija dijela obale kod ribarskih kabina povjerena je firmi Đokić group iz Bara, stručni nadzor obavlja firma Ingenium iz Podgorice. Vrijednost investicije procijenjena je na 37 hiljada eura.
JP Morsko dobro nakon sanacije ovog pristupiće i uređenju desnog dijela obale od bazena, tačnije sanaciji plaže Bijela vila, koju bi, kako Radulović navodi, trebalo da rade u saradnji sa zakupcem plaže.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code