SANACIJA PUTA KA MOJDEŽU PO NOVOJ GODINI

SANACIJA PUTA KA MOJDEŽU PO NOVOJ GODINI

150
0
Podijeli

Početkom naredne godine biće saniran dio puta u Mojdežu, na tri rizična mjesta. Tu je odavno ugrožen saobraćaj i prijeti urušavanje.

Sanacija kompletne dionice u dužini od kilometra ka Ratiševini biće obavljena tokom 2014.
Tačan datum početka rekonstrukcije nije definisan, ali se mještani nadaju da će ona krenuti što prije.
“U Mojdežu bi na jednoj poziciji trebalo da se urade dvije geološke bušotine na dubini 310 m, da bi se znalo kako pristupiti sanaciji tog dijela puta, što očekujemo da će biti urađeno tokom ove sedmice, i tek ćemo onda znati šta i kako dalje” – kaže nam predsjednik MZ, Milorad Velaš.
Sanacija tri sporne „tačke” na putu u Mojdežu koštaće oko 5 hiljada eura po tački, dok je za rekonstrukciju puta ka Sušćepanu i Ratiševini ranije opštinskim budžetom planiran iznos od 250 hiljada eura. Prije dva mjeseca je obavljeno i geodetsko snimanje i urađeno idejno rješenje. U toku su dodatna geodetska istraživanja i dopuna dokumentacije, nakon čega će biti raspisan tender za izbor izvođača radova.
Put se obušava i sa ulegnućima je otkako je proradilo klizište 2004. godine. Propao je i zbog teških mašina i vozila i jedina je spona sela sa gradom.
Otada posljedice nepogode u kojoj je stradalo 12 hektara plodne zemlje, uništeno ili veoma oštećeno na desetine kuća, štala, imanja, infrastruktura, put, još nisu otklonjene. Mještanima su pomoć obećavali mnogi, od opštine do države, ali ona do danas nije stigla.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code