Saniran kvar na regionalnom vodovodnom sistemu, Budva najviše pogođena

Saniran kvar na regionalnom vodovodnom sistemu, Budva najviše pogođena

543
0
Podijeli

images_slike_logo_regionalni_vodovod_logoZbog jakog nevremena koje je u nedjelju zahvatilo Crnu Goru, a ekstremno bilo izraženo u centralnom i južnom dijelu zemlje, došlo je do kvara na regionalnom vodovodnom sistemu. Zbog toga su, kako saopštavju iz JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, bili prinuđeni da u toku jučerašnjeg dana smanje, a krajem dana i zaustave isporuku vode lokalnim vodovodnim sistemima na Crnogorskom primorju.
– Sanacija kvara je završena u ranim jutarnjim satima i u toku dana se očekuje normalizacija vodosnabdijevanja.
Ovom situacijom su najviše pogođeni građani Budve, jer ViK Budva zbog kvara na lokalnoj mreži svu potrebnu količinu vode preuzima iz regionalnog vodovodnog sistema, što predstavlja čak 430 % više u odnosu na minimalno ugovorene količine. Ipak i pored ovakve situacije, ViK Budva odbija pregovore oko aneksa ugovora sa JP ,,Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ kojim bi se definisale veće minimalne količine, već suprotno traži čak smanjenje minimalno ugovorenih količina – navode iz ovog javnog preduzeća.
Tek kada se dese ovakve situacije shvatamo koliko je regionalni vodovodni sistem važan za uredno vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja i da se on nikako ne smije smatrati rezervom neophodnom u ljetnjim mjesecima, ocjenjuju iz Regionalnog vodovoda.
– Svjedoci smo da su dodatne količine vode iz regionalnog vodovodnog sistema i te kako potrebne i u januaru, februaru ili martu i sve aktivnosti u narednom periodu moraju biti usmjerene na traženje načina za obezbjeđenje održivog funkcionisanja ovog sistema.
Blagovremeno planiranje potrebnih količina vode je od krucijalnog značaja i to je ono o čemu lokalna vodovodna preduzeća moraju voditi računa, jer ako se već ne može uticati na vremenske neprilike kakve su nas zadesile u nedelju, onda se odgovorno moramo odnositi prema problemima na koje možemo uticati, što blagovremeno planiranje stvarno potrebnih količina vode svakako jeste.-saopštavaju iz Regionalnog vodovoda.
Iz tog preduzeća na kraju obećavaju da neće dozvoliti bilo kakav rizik kada je riječ o javnom vodosnabdijevanju. I u budućnosti će se kao i do sada posebno voditi računa o kvalitetu vode koja se isporučuje stanovništvu. Kontrola kvaliteta vode za piće i aktivnosti na obezbjeđenju higijenski ispravne vode za piće su ono čemu je u JP-u dat najveći značaj – poručuju iz Regionalnog vodovoda.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code