Saniran most u Meljinama i otvoren za saobraćaj

Saniran most u Meljinama i otvoren za saobraćaj

24
Podijeli

Most u Meljinama, preko Nemile uspješno je saniran i nakon niza godina njime je opet moguće saobraćanje. Radovi su uspješno izvedeni na osnovu ugovora između Opštine Herceg Novi i kompanije „Imperio Holdings Limited“, koja je gradu donirala sanaciju mosta.

U kvalitet urađenog posla danas su se uvjerili čelnici Opštine, predsjednik Stevan Katić i potpredsjednici Danijela Đurović i Miloš Konjević, tokom obilaska terena sa predstavnicima ove kompanije, investitora kompleksa „Lazure Marina&Hotel“.

Picerija i restoran

Uspješnim završetkom projekta Meljine je poslije niza godina dobilo obnovljenu kolsku komunikaciju između Jadranske magistrale i ulice Braće Pedišića, istakao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

“Zahvaljujući kompaniji „Imperio Holdings Limited“ danas smo ovdje i imamo mogućnost da pustimo ovaj most za saobraćaj. Izražavam zahvalnost ovoj kompaniji za društvenu odgovornost koju su pokazali“, rekao je predsjednik Opštine, Stevan Katić nakon obilaska mosta.

On je istakao dobru saradnju lokalne uprave i investitora, te da je uprkos lošim vremenskim prilikama posao završen u dogovorenom roku. Katić je dodao da Opština nastavlja sa projektima u ovom dijelu grada – ranije je saniran havarisani kolektor u gornjem dijelu toka potoka Nemila, a u narednih petnaestak dana slijedi i otvaranje staze koja će povezati Meljine i Zeleniku kroz stari željeznički tunel, te tako omogućiti mještanima bezbjednu pješačku komunikaciju.

„Drago nam je da poslije mnogo godina otvaramo ovaj most za saobraćaj i nadam se da će on dobro poslužiti stanovnicama Meljina i turistima. Uskoro, čim radovi završe, bitće otvoren i dio ulice Braće Pedišić, koji je sada zatvoren zbog građevinskih radova“, kazala je projekt menadžerka kompleksa Lazure Marina&Hotel, Ana Martinova.

Ona je kazala da će cijeli kompleks biti otvorenog tipa, jer žele da privuku stanovnike i goste Herceg Novog i Meljina da posjete istorijsku zgradu Lazareta koja je vraćena u život.

Tim ove kompanije i rukovodstvo Opštine obišli su radove na kompleksu. Informisali su da će datum otvaranja biti malo pomjeren, ali radovi dobro napreduju i svakako će hotel i marina biti otvoreni ove ljetnje sezone.

24 Komentari

 1. Sve je super svaka cast, ali kad su ga radili zar ga nisu mogli prosirit? Eto nije da grinjam nego samo se pitam na glas. Vjerovatno postoji neki razlog

 2. Ko je dozvolio zatvaranje saobra’ajnice pored Lazareta,nadam se da neće reći da to pripada ovoj kompaniji , sto godina se tuda prolazilo ,ali vidjećemo na kraju !

  24
  5
  • Pa i pripada Lazaretu, drugo je sto smo mi navikli tuda da prolazimo. Pjesacka zona i svi zadovoljni. Da je srece citav donji put u Meljinama bi bio pjesacka zona, ostavi se dva sata ujutro i predvece za snadbjevanje i ko tu zivi da ima pristup. Ovako od auta i bijesne omladine na motorima djecu moras na povodac drzat.

   27
   4
    • Koliko sam upoznat ne postoji vise taj zakon prava koristenja. Ko sto se put koristio 20 god da to mora ostat tako. U sustini ko bi dozvolio da ti podjeli neko plac zato i prolazi autima ispod zato sto je to tako naucio pa mu se moze. Najbolje da se napravi pjesacka zona tim dijelom, da ne dignu bedeme okolo. Samo sto kod nas ako platis koga treba mozes sve, pa nista nece zacudit. Plazu ispod Barbija su vec prisvojili, a nije bas da ih u Meljinama ima previse.

   • Ne lupaj gluposti. Taj put je uvijek bio otvoren. Drugo je pitanje treba li donjim putem urediti saobraćaj. Nego će sada jenom trakom preko mosta đa se funkcioniše.

 3. E, svemu li nadjete manu! Posto je do sad taj most bio reprezentativan, pa sad ne valja ni kad je rekonstruisan! A mozda postoje imovinski problemi, mozda se nije moglo ulaziti u privatno zemljiste okolo da se prosiri?! (Vidim na slici tik do mosta i ulice su neke kuce?! Privatne pretpostavljam?! mozda ih je trebalo ljudima porusiti?!). ili bi to dodatno kostalo, a kao sto znamo nema para puno u opstini, a kamoli za eksproprijaciju zemljista! taj postupak ne traje bas kratko, uzgred receno..i takooo.. Ali vazno je sjedati i kritikovati!

  26
  7
   • Ko je rekao da je most privatan? pricaju o prosirenju mosta i te ulice, a pitanje je cije je okolno zemljiste. mozda se zato nije moglo prosiriti!

    5
    2
  • U pravu si što se tiče kritičara bez veze. Da je čekalo državu ili Opštinu da ga srede, vjerovatno bi za koju godinu pao. Jedino bi trebalo napraviti još jednu kružnu raskrsnicu, jer se do sada na taj put ulazilo sa kružne, a sad pored kioska, koja raskrsnica je već izuzetno opterećena.

 4. Objektivno, most je usko grlo, kao što se vidi na SLICI, nema čak ni trotoara. Biće problema posebno jer je RUS zatvorio donji put i prekinuo ne samo prolaz automobila več i šetalište. To nije bilo ni za vrijeme Austrougarske ili kada je tu bila vojska. Rus pravi dobar objekat ali ćemo da vidimo na kraju kako će sve ispasti. Mnoge su koncesije učinjene i oko puta i oko Marine, što nema u projektu. NeKo je omastio brke dobro.

  45
  6
 5. Zasto se nije mogao prosiriti na sirinu puta?
  A od vatrogasne kada se zavrse svi objekti NECE biti vise saobracaja osim za njihove potrebe. Zato su i sanirali most.

  24
  7
  • Mićo ne izvještava ali da Vas ja obavjestim.U igalu je bačen špric betona po armaturnoj mrežici trotoara,pregaocu i Bog daje mahove,nek nam je srećan rekonstruisan trotoar.

   9
   6

Ostavite komentar

*

code