SANIRANI MANJI ODRONI U ZELENICI

SANIRANI MANJI ODRONI U ZELENICI

0
Podijeli

Zbog velike količine kiše koja je proteklih dana padala u Herceg Novom, iza tunela u Zelenici ka rivijeri, tokom jučerašnjeg dana došlo je do odronjavanja zemljišta na tri mjesta.

Riječ je o tri kubika zemlje koja se oburdala na magistralu, međutim, povrijeđenih niti materijalne štete nije bilo, kazao nam je direktor JP Stambeno komunalno, Boris Seferović.
Saobraćaj se danas odvija normalno, a do polusatnog zastoja došlo je juče u poslijepodnevnim časovima kada su tehničke službe ovog preduzeća raščišćavale teren. Za to vrijeme, učesnici u saobraćaju koristili su alternativni put uz obalu, pored luke u Zelenici.
Seferović je još jednom napomenuo da je održavanje magistralnog puta ingerencija preduzeća “Crnagoraput”, ali ni ovoga puta nijesu sa njima mogli da stupe u kontakt, pa je “osposobljavanje” saobraćaja preuzelo JP Stambeno komunalno.

Picerija i restoran

– Mi smo juče reagovali iako je to magistralni pojas, jer “Crnagoraput” se nije mogla dobit, nije odgovarala na pozive. Do kad će to tako biti, ne znam. Angažovali smo “korpu” jer je bilo ostalo malo “materijala” gore prema brdu – kaže Seferović.
On je još jednom ukazao na konstantan problem koji Herceg Novi ima prilikom velike količine padavina – kada su “nagle” kiše, odvodi i šahtovi ne mogu da “prime” i dolazi do plavljenja. A u slučaju kada kiša pada zaredom nekoliko dana, zemlja se natapa, postaje teža i zbog toga dolazi do odronjavanja.
On je napomenuo i da je jedini gradski semafor na raskrsnici na Toploj ponovo u funkciji od juče ujutro, ali nije mogao da precizira kada će biti osposobljena vertikalna svjetlosna konzola, koja je uklonjena 12. januara jer je oštećena u nevremenu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code