SANIRANO KLIZIŠTE NA PODIMA – MJEŠTANI ODAHNULI

SANIRANO KLIZIŠTE NA PODIMA – MJEŠTANI ODAHNULI

118
0
Podijeli

Nakon sedam godina od pojave klizišta u zaseoku Crnica, izazvanog deponijom prilikom gradnje puta Meljine-Petijevići ,mještani 20-tak kuća mogu da bar malo odahnu.

Završena je sanacija srednje trase klizišta u Crnici, u zaleđu Herceg Novog. Na dubinu od 10-13 metara kotorski „Yu Briv” je postavio 57 šipova i ta konstrukcija je uvezana sa naglavnom gredom koja sada čini lokalni put. Uz put su izgrađeni odvodni kanali sa drenažnim cijevima. Urađeni su potporni zidovi, a mještanima čije su kuće uz trasu puta izvedene su minimalne sanacije objekata i uređenje terena (trotoari, potporni i parapetni zidovi). O tome je izvjestila glavna nadzorna inženjerka Tamara Beko iz firme „MB Proing”.
Selo, trasu i mještane posjetila je predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović, koja se uvjerila da su konačno Pođani zadovoljni urađenim.
– Radi se, sigurno, o jednoj od značajnih investicija koje je Opština sprovela u ovom periodu. Njena vrijednost je 260 000 eura. Sušni period je iskorišten na najbolji mogući način, kao period u godini kada je jedino moguće izvoditi ove radove. Kompanija „Yu Briv” je još jednom potvrdila svoj renome jer je u roku od dva mjeseca završila ove poslove, kazala je Aćimovićka.
Mještani Crnice, kojima su zbog klizišta pokrenutog u februaru 2008. godine stradale kuće, putna, elektro i vodovodna infrastruktura, zadovoljni su urađenim poslom. Očekuje ih popravljanje oštećenja, ali bez straha da će teren nastaviti da kliza i ugrožava im domove.
– Vidjeli smo da je to temeljno urađeno, ljudi su bili vrlo korektni, vrlo fini i mislim da su to savršeno napravili. E ,sad šta će biti dalje ja ne znam, vidjećemo, rekla je Mirjana Stupar.
Milun Šapić dodao da je ostalo da se urade još neki „sitni” radovi koji bi mještanima mnogo značili, ali i potvrdio da su zadovoljni kvalitetom radova i zahvalni Opštini.
U toku naredne godine nadležni će pratiti stanje na terenu, kako bi se odredio tok završnih radova i pronašlo adekvatno tehničko rješenje.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code