Sanja Crnić (PZP): Sramota demokratičnosti našeg malog mista

Sanja Crnić (PZP): Sramota demokratičnosti našeg malog mista

1798
7
Podijeli

sanja crnic pzpOtkazivanjem skupa kao što je Evropski forum žena kojem je trebalo da prisustvuju, po najavi organizatora Opštine Herceg Novi, najuticajnije žene iz evropskih institucija, kompanija, nevladinih organizacija, te poznatih umjetnica i kulturnih radnica, stiče se utisak da se sramota demokratičnosti našeg malog mista proširila evropskim kontinentom, navodi u reagovanju potpredsjednica OO PzP Herceg Novi i članica predsjedništva Mreže žena PzP-FIDES, Sanja Crnić.
– Već je više puta naglašeno da je vlast u Herceg Novom od decembra 2014. godine ustoličena prevarom građana. Podstaknuti velikim očekivanjima, građani Herceg Novog dali su povjerenje izbornoj listi IZBOR i bili prevareni kao nikad do sada. Kako je vlast nekompetentna i nelegitimna, tako su sve njihove odluke do sada, kao i izbor predsjednika Opštine upravo takve – ustvrdila je Sanja Crnić.
Kako dodaje, ‘krčkanje čorbe’ novonastale vlasti, sem ubrzanog dostizanja tačke ključanja, građanima nije stigla, ili nije umjela ništa drugo da pruži.
– Polazeći od opštih vrijednosti i dostignuća demokratskog, građanskog društva na polju ljudskih prava, sloboda i rodne ravnopravnosti, postavlja se pitanje: ko je tu sve prevaren?
Potpredsjednica OO PZP smatra da se otkazivanje Evropskog foruma najuticajnijih žena kontinenta stiče se utisak “da se sramota demokratičnosti našeg malog mista proširila evropskim kontinentom”:
– Da bruka bude veća, konkretnu podršku ovoj inicijativi dala je i njemačka političarka i predsjednica Evropskog pokreta žena Doris Pak, koja je ujedno i koordinatorka nagrade Evropskog parlamenta za kinematografiju “Lux Prize”, čija je prezentacija planirana u okviru Foruma.
Koliko god podržavali ravnopravno učešće i zastupljenost žena u političkom odlučivanju, kao preduslov demokratskog napretka crnogorskog društva, nije li postavljanje jedne mlade žene, sa diskutabilnim radnim iskustvom, dio balkanskog manipulativnog scenarija za nepoštovanje prava žena kao integralnog dijela ljudskih prava u svim segmentima društva, metod kojim se poslužio IZBOR? – pita se Sanja Crnić.
Ona tvdi da su novopečeni gradski oci, smješteni kako u Kabinetu predsjednika Opštine, tako i u odborničkim klupama, zanemarili činjenicu da je samo punom saradnjom i iskrenom podrškom muške populacije, kroz institucije sistema i sve druge zakonske metode djelovanja, uobičajene u demokratskim državama, moguće stvaranje društva zasnovanog na demokratiji, ravnopravnosti i socijalnoj pravdi.
– Žene i muškarci rađaju se ravnopravni. U obrazovanju i vaspitanju principi moraju biti ravnopravni, jednakih mogućnosti, šansi i polaznih osnova. Samo tako može se postići puna implementacija svakog pojedinca u bilo kom segmentu društva, pa i u politici, i na taj način ponuditi konstruktivna rješenja. Jer, politika se ne zasniva isključivo vođenjem rata botova po forumima, na čemu je IZBOR zasnovao svoju strategiju. Politika je ipak, malo više od toga – zaključuje potpredsjednica OO PzP Herceg Novi i članica predsjedništva Mreže žena PzP-FIDES, Sanja Crnić.

7 Komentari

  1. Saopštenje ove dame je realnost ovog grada a na žalost svih nas. Očito , da se sramota demokratičnosti žestoko proširila našim malim mistom čim botovi pokaziuju ovakve simptone nadolazećeg nervnog sloma.
    0    0
  2. mijenjala posao u drzavnoj sluzbi za politicki posao dovoljno govori kolko joj je stalo za gradjanke ….samo njen licni interes je u pitanju …poznajem je mnogo dobro da bi joj vjerovala … nikad ..i neću.
    0    0

Ostavite komentar

*

code