SAOBRAĆAJ U IGALU OTEŽAVA REKONSTRUKCIJA KANALIZACIJE

SAOBRAĆAJ U IGALU OTEŽAVA REKONSTRUKCIJA KANALIZACIJE

151
0
Podijeli

Normalno saobraćanje Norveškom i Skojevskom ulicom u Igalu trebalo bi da bude uspostavljeno sjutra, potvrđeno nam je iz Komunalne policije Herceg Novog. Do tada, ovom ulicom saobraća se u dva smjera.

Zbog rekonstrukcije kanalizacione infrastrukture u Igalu, kod marketa “Roda” i hotela “Lighthouse” od kraja septembra saobraćaj se odvija otežano, a od juče Norveškom i Skojevskom ulicom saobraća se naizmjenično u dva smjera. Pored radova koji traju mnogo duže nego što je prvobitno bilo planirano, dodatan problem mještanima predstavlja izmijenjen režim saobraćaja, po kojem se do Skojevske ulice može doći iz pravca hotela Centar Igalo suprotnim smjerom.
Još jedan od problema je i parking s obzirom da oni koji žive u Skojevskoj ulici moraju da ostavljaju auta i do 300 m od kuće. U ništa manjem problemu su i roditelji koji moraju da odvoze djecu do Dječijeg vrtića u Skojevskoj.
Rekonstrukcija ovog dijela kanalizacione mreže trebalo je da traje najviše desetak dana. Direktor Društva sa ograničenom odgovornošću za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture Milorad Velaš, kaže da je došlo do promjene u projektu, pa se mora rekonstruisati još dodatna 23 metra mreže. Nada se da će to biti gotovo do Nove godine i priznaje da organizacija nije bila dobra i sve je moglo biti gotovo za 15 dana.
Mještane u ovom dijelu Igala posebno zbunjuje što nigdje nema saobraćajne signalizacije koja bi upućivala na izmijenjen režim saobraćaja. Načelnik Komunalne policije Herceg Novi Zoran Bijelić nam je kazao da je izvođač uredno obaviješten i nekoliko puta opominjan o obavezama koje mora da ispuni kad je riječ o postavljanju signalizacije na raskrsnici sa ulicom Pete crnogorske, međutim:
“Izvođač nas je obavijestio da oni postavljaju signalizaciju, ali da je tokom noći nepoznata lica konstantno uklanjaju, pa je nema kada radnici ujutro dođu na gradilište, a ni tokom dana, jer su prinuđeni da stalno izrađuju nove znakove, što ih ni u kom slučaju ne opravdava” – ističe Bijelić.
Rekonstrukcija Norveške ulice izvodi se u sklopu projekta izgradnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Herceg Novom, a ranijim snimanjem terena ustanovljeno je da je neophodno obnoviti 812 metara kanalizacionih cijevi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code