Saradnja Instituta za biologiju mora i Univerziteta S.YU.VITTE u Moskvi

Saradnja Instituta za biologiju mora i Univerziteta S.YU.VITTE u Moskvi

850
0
Podijeli

Na poziv rektora Univerziteta S.Yu.Vitte, prof. Aleksandra Semenova u Moskvi su boravili direktor Instituta za bilogiju mora iz Kotora dr Mirko Đurović i dr Aleksandar Joksimović.

Kao plod uspješne saradnje naučnika oba Univerziteta, uskoro će biti publikovana i Monografija „The Enviroment of Boka Kotorska Bay“ u izdanju prestižne izdavačke kuće SPRINGER. Dr Mirko Đurović i dr Aleksandar Joksimović izlagaće danas na XIII medjunarodnoj Konferenciji, „Ekološki problemi savremenog društva i načini ublažavanja njihovog uticaja“, u organizaciji moskovskog Univerziteta Vitte.

Picerija i restoran

Na marginama konferencije delegacija Univerziteta Crne Gore imala je i razgovore sa rektorom Smenovim i kolegama, prof. dr Igorom Zoonom i prof. dr Andrejem Kostionaovim, o budućoj naučno-tehničkoj saradnji i eventualnoj studijskoj posjeti studenata moskovoskog Univerziteta Vitte, Institutu za biologiju mora.

Univerzitet Crne Gore je u maju 2014. godine potpisao sporazum o naučno-tehničkoj saradnji sa ovim moskovskim Univerzitetom, nakon čega je u Kotoru, krajem septembra 2014, organizovana i I naučna međunarodna Konferencija o Upravljanju obalnim područjem Jadanskog mora.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code