Saradnja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju CG i Hidrografske i okeanografske agencije...

Saradnja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju CG i Hidrografske i okeanografske agencije Koreje

0
Podijeli

Na poziv Ambasade Republike Koreje u Beogradu, predstavnici Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, direktor Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju mr Luka Mitrović i hidrograf kapetan korvete Branislav Gloginja, su od 29. maja do 2. juna posjetili Republiku Koreju.

Tokom petodnevne posjete sastali su se sa generalnim direktorom Biroa za međunarodne pravne poslove Ministarstva spoljnih poslova Republike Koreje, Chull-joo Parkom, ambasadorom za Geografska imena pri Sjeveroistočnoj azijskoj fondaciji  Euy-sang Yoo, kao i sa direktorom Korejske meteorološke administracije (KMA), Jae-Cheol Namom.

Picerija i restoran

Ovim je unapređen razvoj hidrografske službe u Crnoj Gori, jer je  potpisan Memorandum o razumijevanju (MOU) između Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i Korejske hidrografske i okeanografske agencije (KOHA). Tada je dogovoreno i školovanje za jednu osobu iz Crne Gore za hidrografa B kategorije prema IHO-FIG-ICA standardima u 2018. godini o trošku Republike Koreje.

Osim potpisanog MOU sa KHOA, na sastanku sa direktorom Korejske meteorološke administracije (KMA), ponuđeno i školovanje za jednog meteorologa iz Crne Gore na postdiplomskim studijama u 2018. godini, takođe o trošku Republike Koreje.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code