Saradnjom Opštine Herceg Novi i Kancelarije UN za razvoj ka većem učešću...

Saradnjom Opštine Herceg Novi i Kancelarije UN za razvoj ka većem učešću žena u preduzetništvu

3
Podijeli

Opština Herceg Novi i Kancelarija Ujedinjenih nacija za razvoj zajednički će biti podrška razvoju ženskog preduzetništva u našem gradu, zaključeno je na jučerašnjem sastanku u prostorijama UNDP-a. Opštinu Herceg Novi su, kako je saopšteno iz lokalne uprave,  predstavljale sekretarka za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Suzana Memarović i rukovodilac odjeljenja za lokalni razvoj i investicije u tom Sekretarijatu, Branka Mračević.

„Važno je naglasiti da će sve ženske preduzetnice, zainteresovane za dobijanje podrške lokalne samouprave u započinjanju sopstvenih biznisa, kako u fazi pripreme prijave, tako i u fazi realizacije biznis ideje, imati na raspolaganju stručnjake UNDP-a, ali i finansisjku podršku Opštine“, navode iz Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Herceg Novi.

Picerija i restoran

Radni sastanak održan je na inicijativu Sekretarijata Opštine Herceg Novi, radi realizacije mjera podsticaja ženskog preduzetništva održavanjem informativnih radionica i konsultacija, te obezbijeđivanjem podrške kroz izradu biznis planova i finansijsku podršku ženskim preduzetnicama koje žele da započnu svoje samostalne biznise.

Kancelarija UNDP-a u Podgorici, kroz program osnaživanja učešća žena u politici, a u saradnji sa „Ženskom političkom mrežom“ implementira projekat jačanja ženskog preduzetništva na lokalnom nivou, kroz pruženje pravne podrške jedinicama lokalnih samouprava u pripremi modela podrške, kao i ustupanje usluga stručnih konsultanata i savjetnika za započinjanje i upravljanje biznisima.

Opština Herceg Novi je Budžetom za 2018. godinu predvidjela sredstva u visini od 15.000 eura za  podršku ženskom preduzetništvu. U narednom mjesecu očekuje se usvajanje Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodijele sredstava za podršku ženskom preduzetništvu. Po usvajanju Odluke, Sekretarijat će održati informativnu  radionicu za sve zainteresovane kako bi se mogućnost podrške predstavila na što kvalitetniji način.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code