Sarajlije otvaraju HAPS: “Fistik, ili san o Suncu, Mjesecu i još nekim...

Sarajlije otvaraju HAPS: “Fistik, ili san o Suncu, Mjesecu i još nekim sitnicama”

3
Podijeli

Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti, 23 HAPS, otvoriće večeras u Dvorani Park predstava Narodnog pozorišta iz Sarajeva “Fistik, ili san o Suncu, Mjesecu i još nekim sitnicama”.

Tekst za predstavu je napisao Almir Imširević, a režirao Admir Glamočak. To je savremena adaptaciju teksta “Karađoz” Jurislava Korenića i Rejhana Demirdžića, a radnja je smještena u period osmanske vladavine u Bosni i Hercegovini. Predstava je premijerno prikazana ove godine, 9. februara na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo .

Picerija i restoran

Selektorka HAPS-a, Milina Kovačević najavila je da će ova predstava svojom atmosferom uvesti gledaoce u festival sa temom “pozorište i bajke”.

– To je bajka o Sarajevu iz nekog srećnijeg vremena, kao što se vole gradovi sa posebnom dušom, mnogi su među nama koji vole i ovaj grad. Fistik je simpatični varalica iz sarajevskog mentaliteta – kazala je Kovačević.

Glumački tim čine Vedran Đekić, Aleksandar Seksan, Milan Pavlović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Martina Mandek, Deni Mešić, Amina Begović i Mona Muratović.

Početak je zakazan za 20:30 časova, a cijena ulaznice je 5 eura. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Dvorane Park od 9 do 12 časova i od 18 do 20:30 časova.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code