“Sat za planetu Zemlju” i u Herceg Novom

“Sat za planetu Zemlju” i u Herceg Novom

1329
1
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg novi 10 nocuSekretarijat za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Opštine Herceg Novi obavještava građane da će se Opština Herceg Novi uključiti u globalnu akciju „Sat za planetu Zemlju“ (Earth Hour), koja će se ove godine obilježiti 19. marta.
U Herceg Novom će tog dana od 20.30 do 21.30 sati biti ugašena javna i dekorativna rasvjeta u dijelu Njegoševe ulice – od Milašinovića mosta do centra grada, kao i na kružnom toku u Meljinama. Na taj način naš grad biće dio svjetske kampanje u borbi protiv klimatskih promjena
“Sat za planetu Zemlju” kojeg realizuje NVO Green Home, kao koordinator za Crnu Goru, u saradnji sa Svjetskim fondom za prirodu (WWF).
U proteklih deset godina akcija je od simboličnog gašenja svjetala u Sidneju prerasla u najveću svjetsku inicijativu. Samo u prošloj godini učestvovalo je preko dvije milijarde ljudi iz preko 7000 gradova 172 zemlje svijeta.
Pozivaju se građani, privrednici i ugostitelji da se priključe akciji simboličnim gašenjem svijetla u svojim domovima tj. poslovnim objektima i postanu dio globalne kampanje koja šalje snažnu poruku da treba nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posljedica klimatskih promena i da je moguće promijeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

1 komentar

  1. Neka se za to pobrinu ovi iz elektrodistribucije i onako nam svako malo iskljucuju struju… U ime gradjana neka za promjenu ucine nesto za planetu…
    0    0

Ostavite komentar

*

code