SAVJET ODLUČUJE SJUTRA O TENDERU I UGOVORU ZA INSTITUT IGALO

SAVJET ODLUČUJE SJUTRA O TENDERU I UGOVORU ZA INSTITUT IGALO

83
0
Podijeli

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte, kojim predsjedava premijer Milo Đukanović, sjutra će razmatrati Izvještaj Tenderske komisije za privatizaciju o rezultatima javnog tendera za prodaju 56,4806% akcijskog kapitala Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević” A.D. Igalo, sa predlogom Ugovora.

Više od godinu, tačnije od 28. januara prošle godine, aktuelan je četvrti tender za prodaju većinskog državnog paketa akcija Instituta. Neizvjenso je kako će nakon mnogo protivljenja u Institutu, ali i lokalnom parlamentu u Herceg Novom završiti priča sa jedinim ponuđačem, Internacional Wellnes group. Niko nije protiv privatizacije, ali uslovi koje nudi IWG ocjenjeni su neprihvatljivim, lošom solventnošću tog društva, kao i njegovim namjerama da umjesto osnovne djelatnosti razvija apart-turizam. Iz Građanske liste Izbor, koja participira u vlasti sa DPS-om su čak uslovili opstanak koalicije poništenjem tendera i neprihvatanjem ugovora na IWG.
U menadžmentu Instituta demantovali su priče da Institutu slijedi stečaj umjesto privatizacije:
– One su političke, plasiraju ih partije koje nemaju veze sa ekonomijom, u zavisnosti od njihove ideje i interesa koji im odgovara – kazao je nedavno Radiju Jadran, izvršni direktor Instituta, Zoran Bošnjak.
On smatra da Institutu treba ekonomska priča sa strateškim partnerom koji će osmsiliti program i investicije, sačuvati osnovnu djelatnost i ljude, koji su najveća vrijednost.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code