SAVJETOVANJE: CRNA GORA ŠTO PRIJE DA PRESTANE DA BUDE UVOZNIK ELEKTRIČNE ENERGIJE

SAVJETOVANJE: CRNA GORA ŠTO PRIJE DA PRESTANE DA BUDE UVOZNIK ELEKTRIČNE ENERGIJE

134
0
Podijeli

U Institutu Igalo će od danas do 14. maja biti organizovano 4. savjetovanje o novim znanjima i iskustvima iz oblasti elektroenergetike.

Savjetovanje će početi okruglim stolom “Budućnost elektroenergetike Crne Gore” kako bi se ukazalo na neophodnost prekidanja višedecenijske potpune pasivnosti u oblasti korišćenja raspoloživih energetskih potencijala u Crnoj Gori.
Kroz 106 referata obuhvaćene su mnoge teme značajne za elektroenergetski sistem u oblasti proizvodnje, prenosa, distribucije električne energije i zaštite životne sredine.
– Očekujemo da će naše 4. savjetovanje okupiti značajan broj stručnih i naučnih radnika i poslovnih ljudi iz elektroenergetskih kompanija, industrije, projektantskih, konsultantskih, naučno-istraživačkih organizacija i fakulteta iz Crne Gore i iz regiona – saopštili su organizatori.
Glavni cilj jeste da se donosiocima odluka u oblasti elektroenergetike skrene pažnja da Crna Gora treba, u što kraćem periodu, prestane biti uvoznik električne energije. Krajnje je vrijeme da se pristupi stvaranju uslova za intezivan razvoj energetskog sektora u Crnoj Gori, za modernizaciju proizvodnih i prenosnih objekata, za izgradnju novih izvora električne energije, za koriščenje obnovljivih izvora energije, a posebno hidro energije, energije Sunca i energije vjetra.
Organizator skupa je je Crnogorski komitet Međunarodnog vijeća za velike električne mreže CG KO CIGRE, a pokrovitelj Crnogorski elektroprenosni sistem – CGES iz Podgorice. Ceremonija otvaranja najavljena je za večeras u 19 h.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code