Savjetovanje o uljaricama u hotelu Sun Resort

Savjetovanje o uljaricama u hotelu Sun Resort

1028
0
Podijeli

Poslovna zajednica „Industrijsko bilje“ organizovala je 58. savjetovanje o proizvodnji, preradi i prometu uljarica, jestivog ulja i ostalih prerađevina u hortelu Sun Resort na Toploj. Skup je  priređen zajedno sa Tehnološkim fakultetom i Institutom za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i trajaće do 23. juna. Među  stotinu učesnika  iz Srbije i inostranstva su i  generalni direktori fabrika ulja.

Savjetovanje o proizvodnji, preradi i prometu uljarica, jestivog ulja i ostalih prerađevina otvorila je potpredsjednica Opštine Herceg Novi mr Danijela Đurović.

Picerija i restoran

Ona je istakla da su očuvanje prirodnih resursa i njihovih potencijala postali jedan od najznačajnijih preokupacija današnje nauke, istraživačkog pregalaštva i savremenog čovječanstva.

– Ovo vremene pohare imaju nemjerljive posljedice i njihovo spriječavanje mora biti najprioritetniji i najznačajniji zadatak savremene nauke i upravo vi uveliko radite na tome – poručila je Đurović i poželjela učesnicima uspješan rad, očekujući da će u Herceg Novom biti organizovano i 60. jubilarno savjetovanje posvećeno ovoj problematici.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code