SAWIRIS: NIJESU IZDATI INTERESI ORASCOMA NEGO GRAĐANA CRNE GORE ZBOG MAMULE –...

SAWIRIS: NIJESU IZDATI INTERESI ORASCOMA NEGO GRAĐANA CRNE GORE ZBOG MAMULE – NE ODUSTAJEMO

106
0
Podijeli

U crnogorskom parlamentu postoji većina koja podržava projekat Orascoma za Mamulu.

Njega je zaustavila politika, ali Orascom nikada ne odustaje od svojih projekata, pa neće odustati ni od Mamule.Interese ove švajcarske kompanije nije izdala Vlada, već su u ovom slučaju izdani intersi građana Crne Gore. To je, obilježavajući uspješan početak prve operativne sezone u Luštica Bay-u, kazao sinoć predsjednik i generalni direktor Orascom Development Holdinga, Samih Sawiris.

Picerija i restoran

– Ne osjećam se izdato od strane crnogorske Vlade. Apsolutno ne. Izdati su građani Crne Gore. Investicijom na Mamuli željeli smo da podignemo nivo u turizmu. To bi bilo nešto jedinstveno na Jadranu. Bio bi miks između inostrane klijentele i domaćih ljudi. Nije dobro kad politika dođe u prvi plan. Vlada je bila veoma tvrd pregovarač i postigli su dobru cijenu. Ne znam ni koga da krivim, jednostavno nije dobro da politika dođe u prvi plan.
On je uvjeren da će čim se završe političke igre biti napravljen novi „pritisak” na poslanike.
– Siguran sam da će Skupština Crne Gore izglasati ovaj Ugovor. Neki od poslanika nisu bili prisutni u skupštinskim klupama. Prije ili kasnije ovaj sporazum će se izglasati, jer je on u interesu Crne Gore, istakao je Sawiris i ustvrio da neće odustati od Mamule, jer Orascom nikada ne odustaje os svojih projekata.
On je ukazao i da je u Crnoj Gori prisutan politički trend sabotaže velikih dostignuća koje kreira Vlada,što niej dobro, jer još traje kriza investicija:
– Čini me tužnim kad se sabotiraju velike investicije. Ne samo Mamula, tu je Sveti Stefan, Miločer, problemi sa Katarom i Plavim horizontom. To su velike investicije, zaposlile bi mnogo ljudi. Podigle bi zaposlenost i plate. Ove investitore mnoge zemlje mole da ulažu. To nije dobro za Crnu Goru, rekao je Saviris.
Među brojnim zvanicama bili su i predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić, koji je stigao nešto kasnije, kao i ministar turizma i održivog razvoja, Branimir Gvozdenović, koji je komentarišući zaustavljanje ugovor o zakupu Mamule u Skupštini prokomentarisao:
– Mi smatramo da je projekat Orascoma za Mamulu dobar projekat, dobro je postavljen i donosi novi kvalitet. Želimo da ga opet ponudimo Vladi i Skupštini na dalje izjašnjavanje – poručio je Gvozdenović.
Inače, prvi čovjek Orascoma prekinuo je odmor da bi došao u Crnu Goru, srećan što prvi put nakon dvije godine vidi Lušticu Bay da živi. Luštica Bay će biti pravi grad. Već narednog ljeta doći će prvi brodovi u marinu, a sljedećeg mjeseca članovi borda Orascom grupe sa dva broda spavaće u marini.
Sawiris je najavio i narednog ljeta inaguraciju prvog hotela u naselju, koje danas čini deset zgrada sa stanovima. Svih preko 70 su prodati a nekim stanarima su sinoć simbolično dodijeljeni ključevi. Prvi pent housa kupila je beogradska arhitektica Ivana Maksimović, koja živi i radi u Londonu. Do kraja 2017. očekuje se u prvoj operativnoj fazi i prvi golf teren, za koji je već dobijena građevinska dozvola.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code