Saznajte o štetnom djelovanju azbesta na životnu sredinu

Saznajte o štetnom djelovanju azbesta na životnu sredinu

823
2
Podijeli

azbest-ilustrPredavanje iz oblasti zaštite životne sredine o štetom djelovanju azbesta, u organizaciji NVO Ekološko društvo Boke Kotorske i Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine, biće održano sjutra u multimedijalnoj sali Instituta Igalo, u 18 časova.

Predavanje će održati Nenad i Svjetlana Maljković iz Udruženja “Moj otok”, iz Hrvatske, koja od 2012. godine, po cijeloj Hrvatskoj, uspješno sprovodi akcije ove vrste. Na predavanjma informišu o štetnosti azbesta, načinima njegovog sigurnog uklanjanja i zbrinjavanja, uklapanja u aktuelne konkurse energetske efikasnost, te načinima uključivanja privrednih subjetaka u ovakve akcije.

Picerija i restoran

– Njihov veoma uspješan program pod nazivom „Moja Hrvatska bez azbesta“ u Hrvatskoj je najbrže rastuća ekološka akcija. Smatramo da ovo predavanje i za našu sredinu može da otvori neke tokove u politici odnosa prema azbestu, kao veoma štetnoj supstanci, naročito za ljudski organizam – kazali su organizatori predavanja.

Nenad i Svjetlana Maljković iz udruge MOJ OTOK u Hrvatskoj su održali  87 prezentacija u 14 županija kojeje pratilo više od 6500 posjetilaca.

Zamjenom azbestnih krovova i fasada doprinosi se očuvanju zdravlja (uklanjanjem izvora malignih oboljenja), stvara se ljepši doživljaj i zdravija životna sredina.

2 Komentari

  1. Možda bi bilo potrebnije da prvo ispoštujemo svoje zakone koji se odnose na zaštitu životne sredine i otpad,a da ne uključujemo sad u to medicinu,hemiju,matematiku i slično.Možda.
    0    0
  2. Ovako će malo kasnije da nam drže predavanja o štetnosti ovoga što nam sad prodaju kao izuzetno vrijedno i zdravo.Da znaju izvor malignih oboljenja niko više ne bi od nih obolio.Da imamo još jedan život možda bismo znali makar nešto korisno i tačno,a ovako umiremo u neznanju o istini,pokradeni i prevareni.
    0    0

Ostavite komentar

*

code