SD Herceg Novi: Lokalna vlast nema dovoljno interesovanja za „One&Only“

SD Herceg Novi: Lokalna vlast nema dovoljno interesovanja za „One&Only“

1693
3
Podijeli

socijaldemokrate_logoSocijaldemokrate Herceg Novog smatraju da se lokalne vlasti moraju afirmisati na primjereniji način, te da je neophodno uvidjeti važnost lokalne samouprave u privlačenju investitora i uspostavljanju bolje saradnje sa njima kako bi bila adekvatnija veza između ciljeva stranih investitora i potreba građana, čije interese predstavljaju.

Kao povod za reagovanje iz OO Socijaldemokrata navode nedovoljnu zainteresovanost lokalne vlasti za događaje u gradu koji imaju, u smislu dugoročne održivosti i pozicioniranosti na turističkoj mapi, ogroman značaj za Herceg Novi.

Picerija i restoran

Jedan od očiglednih primjera je, kao navode, više nego simbolično prisustvo predstavnika lokalne vlasti na ceremoniji povodom zvaničnog početka radova na izgradnji prvog One&Only hotela u Evropi.

– Ono što smo primjetili na svečanosti koja je upriličena je veoma slabo prisustvo predstavnika lokalne samouprave. Smatramo da, na tako bitnom događaju za lokalnu zajednicu, učešće predsjednika opštine i drugih predstavnika našeg grada mora biti obavezno. Iako su pojedini lokalni funkcioneri viđeni na navedenoj ceremoniji, cijenimo da nije bilo dovoljno i da je tim gestom poslata loša poruka, kako građanima tako i investitoru”, ocijenili su iz Socijaldemokrata Herceg Novog.

Početak izgradnje poznatog hotelskog brenda, po riječima SD Herceg Novog, predstavlja najbolji mogući strateški alat u pozicioniranju, kako Crne Gore tako i Herceg Novog, na svjetskom turističkom tržištu. Socijaldemokrate navode da je i država na adekvatan način prepoznala značaj ove investicije, pa im je nelogično da predstavnici lokalne vlasti, makar kao “domaćini” nisu uzeli za shodno da se, bar u većem broju, pojave na događaju i na taj način, barem simbolično, pokažu zainteresovanost za investicije u taj grad.

Prepoznajući značaj ove investicije, Socijaldemokrate apeluju na lokalnu vlast da ne ponavlja greške prošlih predstavnika vlasti koji su takođe površnom saradnjom i lošom komunikacijom zatvorili vrata mnogim investitorima koji su namjeravali da ulažu u Herceg Novi. Socijaldemokratama je u interesu ekonomski razvoj svih djelova grada, te što veća zaposlenost građana Herceg Novog, pa u saopštenju naglašavaju, da će  uvijek dobronamjernim sugestijama i konstruktivnim prijedlozima nastojati da daju doprinos kreiranju lokalnih politika, odnosno stvaranju investicionog ambijenta u cilju realizacije i brojnih drugih projekata koji mogu donijeti mnoge dugoročne benefite svim građanima Herceg Novog.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code