SDP HERCEG NOVI: NEĆEMO UČESTVOVATI U NEOZBILJNOM IZBORU NOVE PREDSJEDNICE OPŠTINE

SDP HERCEG NOVI: NEĆEMO UČESTVOVATI U NEOZBILJNOM IZBORU NOVE PREDSJEDNICE OPŠTINE

171
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Od posljednjih lokalnih izbora u Herceg Novom jedva da je prošlo pola godine, a već biramo drugog predsjednika Opštine. Najblaže rečeno to je neozbiljno, saopštavaju iz OO SDP Herceg Novi.

Oni podsjećaju da Socijaldemokratska partija nije učestvovala u radu Skupštine ni kod postavljanja niti kod smjene Nikše Gojkovića. Njima je od samog početka bilo jasno da koalicija IZBOR-DPS, koja obavlja vlast, nije formirana na zdravim osnovama, a dobro znaju onu staru „što se grbo rodi vrijeme ne ispravi”.
„Tako je i kad je riječ o novoj ponudi vladajuće koalicije za izbor predsjednice Opštine, na oročeni period do isteka nestatutarnog dvogodišnjeg mandata, stav SDP-a potpuno jasan. Naši odbornici neće učestvovati u radu Skupštine Opštine kada se o ovom pitanju bude odlučivalo”, saopštavaju iz OO SDP HN.
Ako, pak, aktuelna koalicija, istina u prilično okrnjenom sastavu, nakon svega pola godine, misli da joj njeno biračko tijelo daje mandat za ovakve neozbiljnosti, odbornici SDP-a nemaju mandat građana, koji su ih birali, da trpe takvo ponašanje, ističu u lokalnom SDP-u.
Ipak, bez obzira što su u opoziciji, spremni su, kako navode da podrže sve konstruktivne predloge i poteze koji imaju podršku naših sugrađana. Zato su ubijeđeni da je i njihov stav oko Mamule, koji je presudno uticao da se spriječi davanje u zakup ostrva i tvrđave, a što je po njima suštinski značilo prodaju za mizernu cijenu, suprotno Ustavu i nacionalnom interesu, naišao na punu podršku Novljana.
– Istina je da su ostrvo Lastavica i tvrđava Mamula zapušteni i prepušteni zubu vremena i da to traje od kada se završio Drugi svjetski rat. Tamo je potrebno da Država i Opština ulože sredstva u revitalizaciju, i time učine tvrđavu dostupnu turistima, ne zaboravljajući strateški i vitalni značaj ovog objekta u budućnosti – navodi se na kraju saopštenja OO SDP HN kojeg potpisuje predsjednik OO SDP HN, Dragan Šimrak.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code