SDP: Savez sa najrazvijenijim u svijetu je ostvarenje našeg programa

SDP: Savez sa najrazvijenijim u svijetu je ostvarenje našeg programa

934
0
Podijeli

Povodom drugog, od nas ničim izazvanog napada kolega iz Demokrata, zbog javnosti dužni smo odgovoriti, navode u saopštenju iz SDP-a.

SDP je jedina partija na našoj političkoj sceni kojoj su građanska, demokratska i nezavisna Crna Gora i evroatlantske integracije programsko opredjeljenje od osnivanja. Više od četvt vijeka na istom smo programu i nemamo potrebu nikome da objašnjavamo zašto smo za pristupanje Crne Gore savezu najrazvijenih zemalja svijeta i zašto ćemo glasati za ratifikaciju istorijskog uspjeha kome smo kao partija presudno doprinjeli.. Za takvo naše ponašanje  iz NATO-a dobijamo uvažavanje i zahvalnost za “liderstvo u tom procesu”.

Picerija i restoran

Kao što kolega Katić iz Demokrata ne mora objašnjavati zašto se protivi evroatlanskim integracijama, jer je to nastavak politike SNP- a, Predraga Bulatovića i SrđanaMilića iz koje su kao partija i potekli. Javnost zna da je SDP za pristupanje Crne Gore savezu demokratski i ekonomski najrazvijenijih zemalja svijeta i naši birači nas zbog toga, između ostalog, i podržavaju. Mi smatramo da je legitimno biti za, kao što je legitimno biti i protiv pristupanja Crne Gore Sjevernoatlantskom savezu, ali nam ne pada na pamet da u maniru DPS sve koji ne misle kao mi proglašavamo izdajnicima.

Legitimno je i to što ste vi protiv evroatlantskih integracija i nema razloga da se stidite da  to jasno saopštite. Zato čudi da i g. Katić manirom DPS-a ostrašćeno kvalifikuje drugačiji stav.

Mi smo uvijek bili, a i sada smo odlučni da nudimo rješenja građanima Herceg Novog, zaustavimo poharu sa državnog nivoa i otklonimo štete koje su prouzrokovale sadašnja i bivša lokalna vlast.

Različitostima sa kolegama iz opozicije se nećemo baviti, ali nećemo ni ćutati na prozivke koje idu na ruku samo DPS-u, poručuje na kraju saopštenja član Predsjedništva SDP, Dragan Šimrak.

Plaćeni izborni program

Nema komentara