Početna Turizam Sedmica volonterskog turizma na Orjenu

Sedmica volonterskog turizma na Orjenu

1

Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i PK „Subra“, u saradnji sa ADP – Zidom iz Podgorice, organizovaće u nedjelju 13. avgusta VolonTuristički izlet na Orjen, u sklopu sedmice volonterskog turizma, najavili su iz lokalne uprave.

Sedmica volonterskog turizma se realizuje u sklopu EU projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“, i održaće se u periodu od 10. do 17. avgusta u nekoliko gradova: Cetinju 10., Lastvi Grbaljskoj 12. i Herceg Novom 13. avgusta.

Picerija i restoran

“VolonTuristička akcija na Orjenu, osim upoznavanja sa ljepotama tog područja (šetnja starim kamenim stazama, uživanju u pogledu sa vidikovca i čistoj prirodi), podrazumijeva i podršku PK „Subri“ i Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena u popravljanju i održavanju kamenih staza od istorijskog i funkcionalnog značaja na Vratlu, tehnikom „suhozidne“ gradnje”, pojašnjavaju iz lokalne uprave.

Broj mjesta na VolonTurističkom izletu je ograničen, pa je dolazak potrebno potvrditi na email star@t-com.me, ili na broj telefona 069/360-803, najkasnije do 9. avgusta.

Troškovi organizacije izleta, materijal za rad, zakuske i piće, su pokriveni kroz sredstva EU projekta, ali je otvorena mogućnost za zainteresovane da svojim simboličnim dobrovoljnim prilogom podrže dalje funkcionisanje servisa. Troškovi goriva mogu biti refundirani uz prethodan dogovor sa organizatorom, pod uslovom da više osoba dolazi istim vozilom.

Volonturizam, kao inovacija u zajednici, usmjeren je na turiste zainteresovane za aktivan odmor i upoznavanje destinacije putem direktnog kontakta sa lokalnim stanovništvom. Herceg Novi je, preko Kancelarije za međunarodnu saradnju, partner na projektu „Volonturizam u turizmu“.

Plan VolonTurističkog izleta na Orjenu:

15:30h-16:00h: Dolazak na Orjen (Okupljanje u podnožju prevoja Vratlo)
16:00h–16:30h: Šetnja do doma preko prevoja Malo Vratlo (pješačkim putem građenim volonterski) uz lokalnog vodiča, edukativni dio o području
16:30h–17:00h: Dolazak na mjesto realizacije akcije, upoznavanje sa konceptom VolonTurizma, instrukcije vezane za sprovođenje akcije
17:00h–18:00h: Akcija (popravljanje pješačke kamene staze i podzida terasaste njive)
18:00–19:00h: Druženje uz zakusku u planinarskom domu „Za Vratlom“ (1160 m)
19:00h: Podjela suvenira i odlazak VolonTurista iz Planinarskog doma

1 komentar

  1. NORMALNO BI BILO DA POVEDETE LJUDE NA ORJENSKU LOKVU PA DA IH ONDA UPUTITE NA SAM VRH ORJENA,(koliko ja znam kada se kaze bio sam na Orjenu podrazumjeva se da si se popeo na njegov vrh)KAKVA MI JE TO PROMOCIJA ORJENA ZA VRATLOM,SAMO GLEDATE NECET LI STO PRODATI PO KAFANAMA KAMENSKIM I NECETE LI OPRAVDATI PARE KOJE UZIMATE.

    2
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code