Šehović u posjeti Herceg Novom: Za školu u Igalu spreman projekat, a...

Šehović u posjeti Herceg Novom: Za školu u Igalu spreman projekat, a ostali u obrazovanju gotovi do kraja godine

4249
23
Podijeli

Budžetom za 2017. godinu, u okviru Direkcije za javne radove, određena  su sredstva za pripremu projektne dokumentacije za zvaničan početak izgradnje novog školskog objekta u Igalu, kazao je ministar prosvjete, Damir Šehović. On je obišao danas sve školske ustanove u Herceg Novom i razgovarao sa rukovodstvima, potpredsjednikom Opštine Draganom Jankovićem i njegovim sardnicima o unapređenju obrazovanja, u okviru redovnog obilaska crnogorskih opština.

– Takođe ćemo preko sredstava KfW banke omogućiti izgradnju vrtića  na Savini, stvorićemo finansijske pretpostavke za rekonstrukciju četvorogodišnje škole u Srbini, zadužbine Bošković-Đurović-Laketić – kazao je ministar Šehović. Dodao je i da će Vlada u narednim mjesecima privesti kraju rekonstrukciju i modernizaciju škole u Bijeloj, ali i sanirati klizišta na Savini ispod Osnovne škole “Milan Vuković” i vrtića, kako bi i izgradnja predškolske ustanove bila završena, čime bi bili zaokruženi problemi sa tim objektima.

Picerija i restoran

Šehović je obećao da će najveći dio projekata započetih u prethodnom periodu biti privedeni kraju tokom 2017. godine, dok će višegodišnji projekti biti praćeni kroz aktivnosti Ministarstva prosvjete.

– Računamo da ćemo na taj način izaći u susret onome što jeste opravdano očekivanje hercegnovske javnosti i da ćemo stvoriti pretpostavke da se naša djeca školuju u jednom lijepom ambijentu, koji će ih motivisati da stiču znanja i vještine, koje će ih preporučiti dalje, za nastavak školovanja i koji će im pomoći u daljem životu u radu – kazao je minstar prosvjete.

Poručio je i da će Ministarstvo prosvjete imati senzibiliteta za probleme sa kojima se susreću prosvjetni radnici kako u Novom, tako i u drugim gradovima Crne Gore, ali i da će  se ozbiljno i odgovorno odnositi prema svim inicijativama, koje će u granicama mogućnosti pokušati da finansiraju.

Šehović se najprije susreo sa rukovodstvom Opštine Herceg Novi, a zatim i sa predstavnicima OŠ “Orjenski bataljon” Bijela, OŠ “Ilija Kišić” Zelenika, OŠ “Dašo Pavičić”, JPU “Naša radost”, Škole za osnovno muzičko obrazovanje, SMŠ “Ivan Goran Kovačić” i OŠ “Milan Vuković”, u kojoj je otvorio salu za svečanosti. Sala je ređena je uz pomoć Ministaratsva prosvjete i Direkcije za javne radove, te će od služiti brojnim novskim osnovcima.

Sala u OŠ “Milan Vuković” čak 30 godina nije bila u funkciji, ali od danas će  biti korišćena za sve školske manifestacije, kazao je direktor ove Osnovne škole, Željko Bojović:

– Ministarstvo prosvjete uložilo je velike napore, zajedno sa Direkcijom za javne radove, da se završi ne samo ova svečana sala, već su urađeni mnogi radovi u našoj školi, koji će, nadamo se, biti nastavljeni, jer još ima puno toga što treba završiti – kazao je Bojović.

On je naglasio veliku ulogu bivšeg Vlade, Petra Ivanovića u rješavanju problema sanacije školskog objekta, kao i da je za sada najvažnije da je škola stabilna i sigurna za učenike i zaposlene. Kako je kazao, od ministra Šehovića očekuje da zalaganjem kod Direkcije za javne radove ubrza privođenje kraju svih radova na sanaciji škole.

Bivši potpredsjednik Vlade, Petar Ivanović ukazao je koliko je važno pokazivati djeci primjere uspješnosti, jer “djecu ne treba kritikovati, već im ličnom primjerima krčiti put za bolju budućnost”.

23 Komentari

 1. Direktor prije Bojovića je bio Vujinović i s pokojnim Kujovićem otvorio prvu kompjutersku učionicu i bila velika proslava svega toga.Sad ovaj otvara prvu kompjutersku. A kakve su sve ličnosti političke i iz kulture dolazile kod Đurđevića i Vujinovića na svečanosti kakve više nijedan direktor neće okupiti. Sad se sve predstavlja kao da se nešto novo otvara i kao da su goste primali pod vedrim nebom. Jadne naše škole, zar su svi školovani Novljani spali na dođoše koji se kite tuđim perjem?
  0  0
 2. Zahvaljujuci DPS-u skola u Igalu nije napravljena prije mnooogo godina,iako je za takve objekte zaduzeno ministarstvo i to od NASEG novca koji tajkuni razgrabise.Zato je podlo i mizerno za to prozivati gospodu Durovic i ostale cestite borce za pravdu.
  12  3
 3. Čitam komentare i uživam! Zaista mi je drago da moji sugrađani imaju zdravorazumno viđenje i da ne nasjedaju na predizborna obećanja.
  7  1
 4. Evo izgubise par glasova samo zbog ovakvog ponasanja i dolaska pred izbore da pricaju price ko da je neko pao sa kruske pa ne zna da je ovo cisto laganje pred izbore. To mozda upali po nekim selima i sjeveru ali ovdje ima i nesto pismenih koji ne nasjedaju na ovakve price.

  BRAVO – 2 glasa koja ste imali prije dolaska ovog ……… da nekazem na glas koga
  20  3
 5. Ne, nego ćemo dati da ovaj grad vode ove Demokrate .Evo ih idu po kućama od “vrata do vrata”, nešto mi je to poznato.Ljudi pričaju po gradu da, kad ih vide na vratima, pomisle da su pripadnici jedne verske zajednice koja ima iste metode za prikupljanje članstva.
  6  11
 6. To nikad nije bila svečana sala već fiskulturna sala sa sve konstrukcijama za košarku, strunjače za gimnastiku i ostalom opremom! Čak je i legendarni Minja Subota imao nastup 88′ ili 89′ u njoj.
  Svečana sala je bila preko puta muzičkog tj. Elzine učionice. Fiskulturna sala je klizala još 80′ tih ali ne vidim poentu da se jedna osnovna škola lišava fuskulturne sale zarad tobože nove svečane sale!
  13  2
 7. Skoljka@
  Ni Djurovicka ni Kordicka, ni Jankovic ni Simrak ne treba da je prave! Treba da se gradi od para svih nas gradjana Herceg Novog, sem ako si ti mozda pod povlascenim uslovima kada je poreska politika u pitanju!
  12  1
 8. Zadatak Minstra Prosvijete je da ove stvari rijesava u cijeloj Crnoj Gori, a ne samo kad dodju izbori i kad se bira lokalna vlast. Da Ministar radi svoj posao kako treba i da je srece od drzave to bi trebao da bude prioritet mimo izbora, ali narod je navikao na ovu vrstu demokratije… Zasto se to nije pocelo vec radit, nego kad dodju izbori pa DPS kupi poene na racun toga. Clanak koji je postavljen, covijek kad procita pazljivo shavti poentu price i na kraju dodjemo do zakljucaka ”PREDPOSTAVKA”. Eto ostaje nam da cekamo ostale Ministre pa da vidimo koju ce oni vrstu Magle prodavat.
  Svi smo mi za to da se ovi problemi srede sto je gospodin Ministar rekao, ali ovu pricu moze prodat jedino ovoj dijeci sto na binu igraju.
  Mene zivo interesuje sta lokalna vlast DPS nudi nama mimo ovoga sto nas normalno sleduje.
  18  1
 9. Ako pažljivo pročitamo tekst,shvatimo da su budžetom opedjeljena srsdstva za projektnu dokumentaciju!
  Ministre,kada gradnja počinje?
  Kada će te ponovo doći,redovno za četiri godine,ili ranije,ako opet “pukne” neka koalicija!
  Djeci je potrebna škola!
  45  0
 10. Citiram recenice Damira:
  “ODREDJENA su sredstva za PRIPREMU projektne dokumentacije za ZVANICAN početak izgradnje novog školskog objekta”

  “STVORICEMO finansijske PRETPOSTAVKE za rekonstrukciju četvorogodišnje škole u Srbini, zadužbine Bošković-Đurović-Laketić
  i da ćemo stvoriti PRETPOSTAVKE da se naša djeca školuju u jednom lijepom ambijentu”

  Koliko ne konkretnih izjava i prostora za manipulaciju gradjana..

  Ko jos i dalje vjeruje i ovakve izjave?
  42  0
 11. ODGDVOR HERCEG STJEPANU:Vjerujem DPS-u više nego svim listama zajedno.Eto.A priznajem,trebalo bi da se mnogo poprave u djelovanju i da otkaČe nesposobne u svojim redovima i da konačno zavrnu rukave i spašavaju ovaj grad.
  16  34
 12. Da li je prazna prica sanacija M.Vukovic,otvorena svecana sala poslije 30 godina,obezbjedjen prostor za vrtic,rijesen dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama….Zasto sve negirate i potcjenjujete?Sve receno ce i biti.Ko to moze jos garantovati mimo DPS?Ostali mlate praznu slamu i ponavljaju kao papagaji:oni su kriminalci i samo ne DPS.To lm je izborni program.Ne daj boze da oni budu odlucivali.Tada neka ugasi svijetlo ko zadnji iz Novog izadje.
  7  31
 13. Ukoliko se i dio ovih predizbornih obećanja ostvari,svaka čast i Vladi i ministru,
  ali ako su to samo predizborna obećanja….?
  Bez obzira na izborni rezultat,trebalo je pozvati ministra da dođe u HN krajem 2017.g.
  35  3

Ostavite komentar

*

code