SELU MOJDEŽ VIŠE NE PRIJETI KLIZIŠTE, ALI NEMA VODE

SELU MOJDEŽ VIŠE NE PRIJETI KLIZIŠTE, ALI NEMA VODE

259
0
Podijeli

Prije par dana okončana je I faza sanacije i izgradnje hidrotehničkog tunela Potkop u Mojdežu, što je otklonilo i rizik od klizišta, ali žitelji ovog naselja već su četvrti dan bez vode.

Prema riječima predsjednika MZ, Milorada Velaša, situacija ipak nije toliko alarmantna, jer ga niko još od mještana nije zvao:
– Tačno je da nemamo vode, ali mještani se nekako snalaze. Rekao sam da svima stojim na raspolaganju, vatrogasna cistijerna nam je takođe na raspolaganju, ali za nju još uvijek nije bilo potrebe. Došlo je do prelijevanja vode na tromeđi gdje se spajaju svi tuneli, tačnije novi koji je Bi Kod uradio besprekorno i sve po projektu kako je trebalo, sa starima koji je radio srbijanski Vrdnik 70-tih god, a koji je napravljen katastrofalno, i sada je došlo do problema. Voda prelijeva iz jednog od tih kanala u dužini od stotinu metara i nijesam optimista oko rješavanja ovog problema, kaže Velaš.
Ovakvu situaciju potvrdio nam je i upravnik gradilišta u Mojdežu, inžinjer Bi Koda, Draško Bašović, koji kaže da će se na rješenje još čekati:
– Narednih dana dobićemo instrukcije investitora i ostalih nadležnih koji su uključeni u projekat šta da radimo. Za sada ne mogu ništa detaljno da vam kažem. Možda će biti neophodno i tražiti neke druge modele za snabdijevanje vodom Mojdeža, ali ništa sa sigurnošću ne tvrdim. Vidjećemo narednih dana, kaže on.

Picerija i restoran

Bašović nije želio da precizira ni koliko se vode dnevno prelije iz starih u novi kanal. Ipak, Bi Kod je nakon više od godinu uspješno završio sanaciju i izgradnju novog tunela Potkop u dužini od 190 m, što je bila investicija vrijedna oko 852 hiljade eura. Narednih dana, kako je ranije najavljeno trebalo bi da se radi čišćenje kontakt zone i ulazak u stari Potkop. Biće utvrđeno tačno u kakvom je stanju i kolika je mogućnost čišćenja, kao i proboja do 600-tog metra starog tunela – vodnih vrata, čije probijanje je i bilo uzrok klizišta 2004. godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code