SEMINAR O SERVISIMA PODRŠKE OSOBAMA SA INVALIDITETOM

SEMINAR O SERVISIMA PODRŠKE OSOBAMA SA INVALIDITETOM

111
0
Podijeli

Mreža za edukaciju i razvoj servisa podrške za osobe sa invaliditetom – MERSP organizovala je protrekla dva dana u hotelu Novi u Igalu seminar na temu “Socijalni servisi podrške za OSI”.

Učesnici seminara su bili po dva predstavnika organizacija članica MERSP-a i predstavnici Opštine Herceg Novi, a treneri psihološkinja, Marta Anđelić i prof. defektoloških nauka, Čedo Veljić.
Seminar je realizovan u okviru projekta „Pružanje kvalitetnih servisa podrške za OSI” koji je odobren na Konkursu za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.
Opšti cilj programa je razvoj socijalnih servisa podrške za osobe sa invaliditetom u Crnoj Gori kroz partnerstvo, saradnju i umrežavanje na svim nivoima. Specifični ciljevi su jačanje kapaciteta članica mreže, razvoj saradnje i umrežavanja sa drugim NVO OSI i jačanje saradnje sa predstavnicima institucija, ministarstava i sl.
U narednom periodu biće organizovani sastanci predstavnika MERSP-a sa predstavnicima lokalnih uprava u pet gradova Crne Gore: Nikšić, Podgorica, Bar, Herceg Novi i Mojkovac i održavanje redovne Skupštine članica MERSP-a.
Članice su: Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Nikšić, Naša Budućnost iz Nikšića, Mladiinfo Montenegro iz Podgorice, NVO Adria Bar, NVO Srce iz Mojkovca, NVO Zrak sunca iz Herceg Novog i NVO Karitas barske nadbiskupije.
Mreža za edukaciju i razvoj servisa podrške za OSI – MERSP osnovana je 2012. godine sa misijom unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, manjina i ostalih marginalizovanih grupa u Crnoj Gori. Vizija MERSP-a je “Osobe sa invaliditetom i druge marginalizovane grupe – ravnopravni članovi društva”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code