Seminar u Institutu Igalo o senzornim integracijama

Seminar u Institutu Igalo o senzornim integracijama

0
Podijeli

U II Fazi Instituta sjutra će početi petodnevni međunarodni seminar o senzornim integracijama.
Među stručnjacima koji se bave psihomotornim i socijalnim razvojem djece to je veoma aktuelna tema. Predavač će biti dr Susan Parker, profesorka na Univerzitetu Robert Morris u Pensilvaniji.

Skup će pratiti 25 stručnjaka iz Herceg Novog, koji će moći da prošire znanje o procjeni smetnji u razvoju i njihovom adekvatnom tretmanu.

Picerija i restoran

Obuka je dio donacije NVO Meritum, koju u Crnoj Gori predstavljaju dr Lynne Montgomeri i Mary Borojević. Njihovom donacijom nedavno je osposobljena senzorna soba na Dječijem odjeljenju Instituta. U Herceg Novom sada postoje tri senzorne sobe: u OŠ Ilija Kišić u Zelenici, u Domu Mladost u Bijeloj i u Institutu Igalo.

Na skupu će posredstvom modernih tehnologija o mogućnostima i tretmanima u senzornoj sobi prezentacije imati i drugi predavači. Suorganizator obuke je Institut Igalo koji na ovaj način doprinosi boljem kvalitetu usluga lokalnih servisa za djecu sa smetnjama u razvoju u Herceg Novom, kao i edukaciji vlastitog kadra.

Dr Susan Parker će obići u Herceg Novom djecu u Dnevnom centru. Kao profesionalka i žena sa crnogorskim korijenima, odlučila je da pomogne i djeci uključenoj u projekat Kola srpskih sestara Herceg Novi „Patronažna podrška djeci sa invaliditetom i njihovim porodicama pri uključivanju u redovni sistem obrazovanja“.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code