SEOSKI PUT KA TREBESINU – “NOVSKO DEDINJE”

SEOSKI PUT KA TREBESINU – “NOVSKO DEDINJE”

113
0
Podijeli

otvaranje puta trebesinMještani hercegnovskog zaleđa dobili su rekonstruisani put u dužini od 1,5 km, od Mištice do Trebesina. To je praktično poklon za 28. oktobar, Praznika grada, nakon pet godina čekanja. Vrijednost posla, kojeg je finansirala opština iz budžeta i brojni sponzori, je pola miliona eura.
– Asfaltiranje ovog dijela puta je završeno prije nekoliko dana i sada je konačno rekonstruisan ovaj seoski put do Trebesina, što je od velikog značaja za sve mještane koji su nam to danas i potvrdili – rekao je za Radio Jadran savjetnik predsjednika opštine, Vladimir Mračević. Sve je započeto još 2008. i 2009. godine kada su u prvoj fazi urađeni betosnko – drveni radovi, u vrijednosti od 300.000 eura, a izvođač je bila građevinska firma “Krušo”. Radove je ove godine privela kraju kompanija “Carine”.
Mračević kaže da je investicija značajno porasla, jer je po projektnoj dokumentaciji podrazumjevala izgradnju mosta koji je sada poprilično skratio dionicu, ali i dijeli katastarske opštine Podi i Trebesin.
Svečarskom skupu prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, izvođača radova, projektanata kao i veliki broj mještana. Predsjednik opštine Dejan Mandić kazao je da će novi put ovaj dio grada učiniti atraktivnijim i nazvao ga je novskim Dedinjem.
Koordinator za obnovu puta iz Mjesne zajednice, Špiro Vuković, podsjetio je da je bilo neophodno napraviti put, jer je ovdje prodato 30 ha zemlje za luksuzne stambene objekte i dalje vlada veliko interesovanje stranaca za ovaj kraj.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code