SERVIS GRAĐANIMA PO STANDARDU KVALITETA ISO 9001

SERVIS GRAĐANIMA PO STANDARDU KVALITETA ISO 9001

109
0
Podijeli

U hercegnovskoj Opštini u toku je realizacija projekta uvođenja sistema standarda kvaliteta ISO 9001.

Taj posao je pokrenut 2011. godine, ali se nikad nije otišlo dalje od raspisivanja tendera za izbor ponuđača za pružanje usluga projektovanja i implementacije sistema menadžmenta kvalitetom Opštine Herceg-Novi, u skladu sa zahtjevima ISO standarda – ISO 9001/2008. Izabran je Fakultet organizacionih nauka iz Beograda i na osnovu toga sklopljen je ugovor sa ovom visokoškolskom ustanovom.
Po riječima koordinatora projekta uvođenja sistema kvaliteta ISO 9001 u rad organa lokalne uprave, Tomice Miloševića, sistem menadžera za upravljanje kvalitetom, sa formiranjem nove lokalne uprave nastavljeno je tamo gdje se stalo. Obavljeni su razgovori sa predstavnicima Fakulteta organizacionih nauka i definisana je metodologija rada. Posao se sastoji iz nekoliko faza i trebalo bi da bude završen u roku od 8 mjeseci do godine. Prvi korak je bio formiranje timova koji se uglavnom poklapaju sa organizacionim jedinicama u lokalnoj upravi. Formirano je 11 timova, a posljednji je tehnički. On obavlja komunikaciju sa ostalim, tehnički uobličava projektne zadatke i šalje rezultate stručnjacima koji rade na projektu. Koordinatori timova su sekretari odnosno rukovodioci, a članovi najkompetentniji službenici iz oblasti u kojima rade u svom sekretarijatu ili službi.
– Uvođenje standarda kvaliteta je ozbiljan posao i treba da pomogne što boljem uređenju, organizovanju posla i što efikasnijem pružanju usluga građanima u organu uprave, kaže Milošević. Sistem ISO standarda svuda pomaže podizanju kvaliteta usluga i proizvoda. Naša usluga je ono što mi pružamo građania na njihov zahtjev.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code