ŠEST KUĆICA ZA ROME SA ŠIŠTETA U IGALU

ŠEST KUĆICA ZA ROME SA ŠIŠTETA U IGALU

85
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

NVO „Help” u Crnoj Gori spremna je da pruži pomoć kako bi se riješio problem smještaja 6 romskih porodica koje duže od decenije žive u improvizovanim objektima na šumovitom brdu Šištet u Igalu.

Direktor ove NVO, Klaus Mok sa saradnicima razgovarao je danas sa potpredsjednicom opštine dr Tamarom Vujović o pomoći koju je ova organizacija spremna da realizuje.
Po riječima Moka njihova organizacija bi do kraja godine mogla da obezbjedi sredstva za postavljanje montažnih kuća za svih šest porodica ukoliko opština obezbjedi placeve na kojima će ove kuće biti postavljene. Uz to potrebno je da postoje priključci za struju i vodu.
Dr Tamara Vujović je informisala predstavnike Help-a da u Sutorini, gdje je ova organizacija već finansirala postavljanje montažnih kuća za raseljena lica, postoje još četiri parcele koje nisu privedene namjeni, površine od 100 do 120 kvadrata. Na njima je moguće postaviti samo četiri montažne kuće. Opština će obezbjediti saglasnost za priključke za vodu i struju, geodetsku podlogu na kojoj će biti ucrtano postojeće i planirano stanje.
Na predlog potpredsjednice Vujović, Klaus Mok je rekao da će Help prihvatiti obavezu da izgrade septičke jame za buduće stanare po standardima predviđenim opštinskom odlukom. S druge strane, opštinska uprava će pokušati da obezbjedi još jednu parcelu od najmanje 150 kvadrata da bi se riješio problem preostale dvije romske porodice sa Šišteta. Sve ove aktivnosti trebalo bi da budu završene do kraja iduće nedjelje.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code