Početna Kultura Šesto veče 31. FFHN MFF: Počinje sa “Iglom ispod praga”

Šesto veče 31. FFHN MFF: Počinje sa “Iglom ispod praga”

2

Na Kanli kuli, večeras će biti prikazan film “IGLA ISPOD PRAGA” prema scenariju i u režiji ovogodišnjeg selektora 31. FFHN MFF, Ivana Marinovića.
Film se prikazuje izvan konkurencije, a Novljani su nakon Sarajeva lani vidjeli nacionalnu premijeru ovog filma, koji je prošao preko 20 internacionalnih festivala.

Večeras na Kanli Kuli, u eri požara na Luštici, koje neki povezuju sa pripremom terena za investitore, priča o prodaji đedovoine i odbijanju sveštenika Petra da proda svoj dio, dobiće novu dimenziju.

Picerija i restoran

Publika će vidjeti role sjajnih Nikole Ristanovskog, Leona Lučeva, Jelisavete Seke Sablić, Ljubomira Bandovića, Bogdana Diklića, Dragane Dabović, Gorana Slavića, Dejana Đonovića, Tihane Ćulafić, Mirka Vlahovića, Stevana Radusinovića, debitanta Novljanina, Filipa Klicova…

Uslijediće u takmičarskoj selekciji film “Ustav Republike Hrvatske”, Rajka Grlića, u okviru selekcije Kino Orjen. To je priča o četvoro ljudi koji se razlikuju po mnogo čemu, žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih. Nebojša Glogovac glumi profesora u penziji koji je deklarisani homoseksualac i transvestit, a scenario filma potpisuje Ante Tomić zajedno sa Rajkom Grlićem. U filmu igraju i Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić. Traje 1 h 33 minuta.

Ukoliko izaberete odlazak na Trg Mića Pavlovića u selekciji dokumengtarnih filmova, od 21 sat možete pogledati BLISKE VEZE Zafije Kowalewske, UPETLJANI Marka Roberta i Minne Rainia, 9. MAJ Marie Ponomareve, TUŽNI MONAH Diane Franković, U ŠUMI Corine Schwingruber i Thomasa Horate, LAMPA Asela Zhuraeva i RINGIŠPIL Luke Popadića.

U okviru selekcije studentskih filmova, u amfiteatru Dvorane Park, u isto vrijeme biće prikazani filmovi PARALIZA Dušana Zorića, NOĆ U TOKORIKIJU Roxanne Stroe, 72 48 24 0 Matije Gluščevića i ANNA Or Sinai.

2 Komentari

  1. Igla je ubjedljivo najbolji film na festivalu, zato je i van konkurencije. Prvi put imamo respektivnog reditelja sto i pasuje ovom podneblju….nemojte.sto zamjerit ali mi se cini da ste mali novljanski zavidni….elem…Igla je podigla nivo lusticke kinematografije za bar jedan nivo ( sa 0 na 1)…ne racunam Mamulu, koji je ipak svjetski nivo (Franko Nero, ej). E sad meni je veci problem sto nema nekih Srpskih filmova poput Jesen Samuraja jer to je ipak za ovu publiku…ko dolazi na ljetovsnje u Novi…neko ko ce gledat Iglu ili Ustav…ma dajte

    1
    1
  2. Marinovicev film je simpatican ali nepotpun, steta sto je prvi na redu jer veci dio publike nece ostati na Grlicevom filmu koji je sjajan, urnebesno komican i zavrjedjuje pazhnju. Zasto uopste selektorov film koji se vec prikazivao, iako van konkurencije, na programu. Glupo. U krajnjoj liniji, nije morao biti u prajm tajmu.

    4
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code