Početna Društvo Šetalište “mete” nova čistilica, a otpad odvozi još jedan kamion

Šetalište “mete” nova čistilica, a otpad odvozi još jedan kamion

32

Hercegnovsko preduzeće Čistoća DOO, koje ove sezone kuburi sa brojnim problemima i pritužbama na komunalnu higijenu, promovisalo je u Igalu, tek nabavljenu električnu čistilicu i novi kamion za odvoženje smeća. Iz preduzeća su loše stanje čistoće na hercegnovskoj rivijeri pravdali nedovoljnim i zastrajelim voznim parkom. Sve se u sred ljeta koincidiralo i smjenom na direktorskoj poziciji.

Novi v.d. direktor Čistoće, Vladimir Arsić kaže da preduzeće već intezivnije rješava probleme iz prethodnog perioda, a iskorak je obnova voznog parka.

Picerija i restoran

– Opština Herceg Novi, zajedno sa Tursitičkom organizacijom i Čistoćom iz kreditnih sredstava i donacije nabavila je vozilo mercedes, za odvoženje otpada, koje je ovih dana stiglo iz Njemačke u vrijednosti od 78 hiljada eura. Takođe, odlučili smo da riješimo kvalitetnije i održavanje javnih površina, odnosno Šetališta, pa smo kupili i novu čistilicu – ističe on.

Kamion je 2012. godište, a sedmi je koji je trenutno operativan u voznom parku preduzeća.

Električna čistilica-usisivač od danas je zvanično u pogonu. Uspijeva da očisti oko 4km za jedan sat, a posjeduje rezervoar za vodu, zapremine 35 litara, pa pored toga što radi bešumno, ne podiže prašinu, kao što je slučaj sa starim čistilicama. Usisna grana dozvoljava da onaj ko njome upravlja ukloni otpad, koji četke na mašini ne mogu da dohvate, objašnjava Arsić.

Mašina je isključivo za čvrsti otpad, a može da usisa predmete veličine čaše. Međutim, ne može oprati dio oko kontejnera iz kojih redovno curi tečnost izuzetno neprijatnih mirisa.

Arsić je kazao da u Čistoći i za to imaju rješenje.

– Svi prostori gdje su trenutno smješteni kontejneri biće posuti i prefarbani krečom, kako bi obavili dezinfekciju i deratizaciju, a nakon toga krenućemo u kupovinu novih kontejnera i sanaciju postojećih iz kojih curi  vlažni otpad – obećava on.

Za kupovinu nove čistilice-usisivača za potebe Čistoće sredstva je obezbijedila Turistička organizacija Herceg Novi, koja je donirala 20 hiljada eura, kazao je dirketor Pavle Obradović.

– Pomažemo institucijama u Herceg Novom sa ulaganjem u mehanizaciju i infrastrukturne projekte. Prošle godine smo investirali u biodrobilicu, ove u usisivač-čistilicu. Radimo sve da poboljšamo ambijent za boravak turista u Herceg Novom, uz marketing destinacije – objašnjava Obradović.

Po njegovim riječima, ova ljetnja sezona je po pokazateljima slabija nego prošla, ali naplata boravišne takse je mnogo bolja. Obradović je mišljenja da je na bilans sezone umnogome uticalo loše vrijeme tokom jula, te se nada da će avgust, ali i septembar biti bolji.

32 Komentari

 1. Gospodo,
  Sjetite se kako je počinjao i radio Savo Zarubica. Šta je sa okolinom i zaleđem. SRAMOTA. Herceg Novi je bio uz njega.
  Nađite ga, takav nam treba . Nema dileme ON JE.JEDINO RJEŠENJE
  SAVO NAJBOLJI SI !!!

  8
  5
 2. Upravu ste, taman je napravila tim sa 4 Osnovne. Evo ih već pište, a nijesu svjesni da je lični interes. Gospodo Milica je za sebe završila posao, pije Lozu, firma u dubiozu, a đe ste vi … sačekajte malo, sve će vi se reći

  11
  4
 3. Ana i ja sam se grohotom nasmijao. Ko je mogao pomisliti da je Milica imala tako velike poteze??? Smiješno da smiješnije ne može, a istovremeno tužno da za tako kratko vrijeme ukopa firmu. Žao mi je ove njene neškolovane đe će sada, tek su počeli da pište

  8
  2
 4. Pogledajte kamion iz Njemacke poslije 6 godina rada. A pogledajte ga za 6 mjeseci rada kod nas. Ima da se raspada, iz njega da toci voda nepodnosljivog mirisa.

  15
 5. A da je niste slucajno pozvali da se slika sa vama, pa ipak ga je ona sa svojim saradnicima narucila i sredstva obezbjedila, uprkos protivljenu i kabineta i strucnog odbora direktora. A sada svi likujete. Nije lijepo pripisivati sebi tudje zasluge, ali valjda ste joj se zahvalili. Ta zena je sve pokrenula

  13
  7
 6. E moj Arsicu,lako se kititi tudjim perjem,kamion i cistilica su trebali doc u doba smjenjene direktorice a njoj niste dozvolili ni vozaca ni majstora ni to da joj dodje nego ste je smjenili i onda vi uzeli,doveli vozace radnike,majstore sa tolikim brojem kamiona,vozaca,radnika grad treba da sija,a ono stanje gore nego u doba Milice,pored tolikog broja radnika koji su dosli nema radnika za kamion da ti izadje,organizacija ravna nuli,,vazno je da sefovi sebi stancaju prekovremene sate da ih sto vise nabiju dok mogu,to sto je grad prljav boli ih uvo,nagradjujes sefove i podobne radnike na platu,a ostale koji crnce rade ko ih j..e
  U doba Bonica je bio manji broj radnika,sad ih ima vise nego ikada u Cistoci a grad nikad prljaviji!!!
  Kakav god da je bio Mico on je radio bio svako jutro prije 6 sati na poso, al ovi sadasnji tvoji sefovi dodju kad se naspavaju u 9,10 sati i nabijaju vise prekovremenih sati nego on sto je nekad imo-mozes uporedit sate!!!

  30
  2
 7. Arsiću, možda ti bolje odgovara u manekene. Pa imaš li stvarno iole savjesti. Dugonja gori, kontejneri prelivaju, nesnosan smrad kroz grad, a ti poziraš. Nijesi mi stvarno jasan. Kao savjetnik si bio super, niti smo te znali nit gledali… Što trpite ovo, braćo CRNOGORCI

  21
  4
 8. Sinoc sam videla izasavsi na balkon neke ljude u zatamnjenim dzipovima kako kroz prozor bacaju pune kese smeca po putu,u razgovoru sa komsijom receno mi je da su to neki dps aktivisti zaista sam bila sokirana tim postupkom ma ko da su ti ljudi i ne mogu da verujem da se to desava u ovom prelepom srpskom gradicu na moru

  7
  24
 9. Ko je potpiso ugovor i da znamo ko se utalio samo ne znamo koliko. A ti narode placaj i redovno racune i na izbore po mogucnosti da budete prvi.

  14
  4
 10. Ovu skalameriju odmah ubaciti da se koristi u zgradi opstine i ostalih javnih preduzeca.Programirati je da usisava neradnike i nevjerujem da bi izdrzala duze od 5 dana.

  31
 11. Neko je prije neki dan dobro rekao,ovo su PR tekstovi,i ne treba dozvoliti komentarisanje.
  Hoćete li da Vam proslijedim fotografiju,snimljenu u podne,krcatih 5 kontejnera na raskrsnici Magistrala-Orjenski bataljon .
  To je realnost.

  28
  1
 12. Turistička kupuje mašine, ima para ali ih i glupo troši a Arsić se slikava, sve za minut slave Arsić – Obradović. Pa bar očistite kontejnere i smeće oko njih kod turističke, od smrada i jada se ne može proć. Ne znaju turisti ko ste ali im sigurno smrdi!

  40
  4
 13. Turistička dobro zrađuje, kupuje čistilice i kamione Arsiću a ovaj se reklamira kao direktor nikad bolji u Čistoču. Pa što ih ne angažuje da im isprazne kontejner. Od smrada i gomila smeća ne može se proć skalama pored turističke. Sve radite zaminut slave!

  27
  4
 14. To moze da se kaze i ovako…drzava je kroz rigoroznu kontrolu na granicama i kažnjavanje turista koji nisu prijavili svoj boravak i platili boravisnu taksu, obezbjedila rast prihoda Turistickoj organizaciji, te ih je ova pod floskulom “ulaganje u turističku infrastrukturu ” ulozila suprotno statutu TO u drobilice, cistilice, trotoare, ćirilice, komunitade i ruske dane….a sve u cilju dobijanja jeftinih političkih poena…pred neobrazovanim i neznavenim plebsom…

  33
  6
  • Deratizacija je usput, ako si sve pročitala. Glavni je kreč, koji je dezinfekciono sredstvo. Kad je nešto dobro, treba ga pohvaliti, kao i ovu novu čistilicu i kamion. Kad nešto ne valja, pokuditi. Inače, to sa krečom je prvi uveo Bonić, i odlično se pokazalo godinama.

   29
   4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code