Šetalište Pet Danica: Počelo montiranje ograde, a stubovi javne rasvjete tek krajem...

Šetalište Pet Danica: Počelo montiranje ograde, a stubovi javne rasvjete tek krajem juna

3513
10
Podijeli

Na rekonstruisanom dijelu Šetališta u Igalu, od Galeba do kupališta Raffaello počelo je postavljanje zaštitne ograde, dok se za 20 dana očekuje isporuka 17 stubova javne rasvjete. Popločavanje i postavljanje klupa biće završeno nakon turističke sezone, kazao je našem radiju v.d. direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Nikša Grgurević:setaliste radovi jun 1“Postavljanje ograde je počelo, magnolije za arle očekujemo za 5 – 7 dana, jer smo morali da poručimo jednoobrazne, da ne bismo kupovali različite, a to je u obavezi izvođača. Stubovi rasvjete su naručeni, poručeno je njih 17, za čitavu trasu, ali će sada biti postavljeno 12 ili 13”, kaže Grgurević.

setaliste radovi jun 3On napominje i da je planom bilo predviđeno da se postave obične svjetiljke, ali da se ne bi radio dupli posao, i na ovom potezu biće odmah instalirana LED rasvjeta.

Picerija i restoran

Šetališna komunikacija je nakon 4 i po mjeseca rada i dva mjeseca “praznog hoda”, odnosno pauze, uspostavljena sredinom prošlog mjeseca. Međutim, na pojedinim djelovima ostavljene su rupe, prekrivene samo krupnom armaturnom mrežom, samim tim nezgodne za prolaznike koji mogu zapeti, izvrnuti nogu, a isto tako “nepraktične” i za dječija kolica, na što stalno upozoravaju i naši slušaoci i čitaoci portala. Grgurević pojašnjava:

setaliste radovi jun 4“To je samo privremeno rješenje, jer tu kad se bude popločavalo Šetalište, biće postavljene bordure i slivnici. Preko toga će izvođač, kada bude montirao stubove, staviti tanju mrežu”, naveo je on.

setaliste radovi jun 2

Podsjetićemo da je rekonstrukcija šetališne staze, duge 365 m bila povjerenea barskoj kompaniji Đokić group, a čitav posao vrijedan je 365 hiljada eura.

10 Komentari

 1. Kako ce sada da se izbace stolovi od kafana po tom prosirenom setalistu, bice mjesta i za redove standova posto te klupe nece postaviti narednih 5 godina. I ne daj Boze da stave malo vise kanti za smece sa kutijicom za opuske posto mnogo pusimo i mi i turisti a svi cikovi zavrse ili u more ili po setalistu.
  0  0
 2. A nisu mogli na vrijeme da poruce te stubove jave resvjete nego sada moraju da cekaju mjesec dana. I neka ostave ove rupe po setalistu, 20 dana avgusta kada je setaliste puno ljudi bas paze gdje gaze, bice kao na biciklistickoj trci kad jedan padne svi preko njega – Dj(u)iro D’Igalo!
  0  0
 3. A može li neko da mi objasni od Galeba prema Titovoj vili zašto su isječeni djelovi Šetališta? Sad ce biti rekonstrukcija treceg juna? Stvarno, ali stvarno nismo zasluzili da nam iko dodje!
  0  0
 4. Od 1 oktobra do 1 juna nismo uspijeli napraviti 365m setalista. Sto znaci da nismo bili kadri dnevno uraditi po 1m i 52cm uz svu mehanizaciju,zatvaranje setalista. E dje smo mi. Od 365 m smo uradili pola i to pola nismo poplocali. Od 17 stubova cemo staviti 12. I naravno magnolije kada se posade necemo ih zaliti. E moj Gavrilo Principu sto ubi Ferdinanda, pa na Austriugari ne ostadose pa bi sve moglo
  0  0
 5. Hiljadarka po metru, fino…u srecnim drzavama taj isti posao kosta znatno manje, a da ne spominjemo tempo kojim se radi…
  P.S. nadamo se da ce se dekodiranje rasvjete zavrsiti prije kraja avgusta…
  0  0
 6. …i ovi odvodi od klima uredjaja gospodine Grgurevicu sa objekta Galeba…i to uradite makar privremeno da nebude u sred ljeta vode na setalistu kao sto je bilo do sada…mozda nije to VAS dio posla ali uradite zbog NAS!
  0  0

Ostavite komentar

*

code