ŠETALIŠTE PET DANICA POPLOČANO, PA RAZROVANO

ŠETALIŠTE PET DANICA POPLOČANO, PA RAZROVANO

226
0
Podijeli

Iako su na početku izgradnje kolektora u Herceg Novom nadležni najavili da se novi, popločani dio Šetališta Pet Danica neće dirati, tj da neće biti neophodno podizanje ploča radi postavljanja cijevi, to se ipak desilo na potezu od tvrđave Forte Mare ka Meljinama.

Kako nam je i potvrdio jedan od inžinjera firme Dahlem, koja obavlja nadzor izgradnje kolektora Pavle Ječmenica, Šetalište će biti raskopano cijelom dužinom od kule Forte Mare ka Meljinama i radovi neće biti gotovi do Nove godine. Osim na ovoj dionici radovi se izvode još i na Savini, kod lokala “Splendid”.
– To je zahtjevan posao i trajaće sigurno duže. Precizan podatak kada bi sve moglo biti gotovo ne mogu da vam dam u ovom trenutku, ali je cilj da sve bude gotovo do početka naredne sezone, kazao je Radiju Jadran, Ječmenica.
Za izgradnju kolektora odgovorna je turska firma Ćeltikćoglu, koja je obavezna da Šetalištu vrati prvobitan izgled, što je precizirano i ugovorom. Ječmenica je podsjetio i da izgradnjom kolektorske mreže nije obuhvaćen dio Šetališta od Forte Mara ka Igalu, te da će taj dio šetališta zaista ostati netaknut.
Iz Morskog dobra su na početku izgradnje kolektorske mreže bili kategorični da bilo kakvu devastaciju Šetališta neće dozvoliti. Međutim, iz JP Morsko dobro saglasni su da je ovo važan projekat za Herceg Novi, tako da nisu mogli uticati da se spriječi raskopavanje, potvrdila nam je i PR, Jelena Jelušić.
“JP Morsko dobro svakako misli da je to neophodna investicija i tu ništa ne možemo da učinimo. Naravno da smo protiv svakog iskopavanja Šetališta, ali nadamo se da će izvođač vratiti sve u prvobitno stanje”.
Stručnjaci, pak, kažu da to nije moguće, ili da će to biti izuzetno teško, čak teže nego kada je prvobitno popločavano Šetalište. Zajedničkom investicijom opštine i JP “Morsko dobro” do sada je rekonstruisano oko 1.600 metara, od hotela “Plaža” do Milašinovića plaže na Toploj i uloženo oko 1,5 miliona eura.
Za završetak sanacije Šetališta Pet Danica od Milašinovića plaže na Toploj do restorana „Galeb” u Igalu, ni drugi put nije uspio tender. Radovi na rekonstrukciji ove dionice Šetališta u dužini od 350 metara koštaće oko 300.000 eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code