Sezona počinje u martu: U Palmon bay stižu Njemci

Sezona počinje u martu: U Palmon bay stižu Njemci

22
Podijeli

Nakon četvoromjesečne pauze, hotel Palmon Bay u Igalu trebalo bi da bude otvoren 25. marta, a prvi gosti biće sa njemačkog tržišta. Predsjednik Borda direktora kompanije Primorje hotels & restaurants, u sklopu koje posluje hotel, Božidar Draganić je, ponovo demantovao pojedine navode da je hotelsko zdanje prodato:

“Ta informacija nije tačna, jer kad se kaže da je “prodato”, to uglavnom znači da su “prodate sobe”, odnosno aranžmani, a mi očekujemo grupu njemačkih turista ovog puta. Prva grupa stiže krajem marta, početkom aprila, hotel otvaramo 25. ili 26. marta, a dan-dva nakon toga očekujemo i prvu grupu njemačkih turista njih oko 250, zbog čega smo zaista veoma zadovoljni”, kazao je za Radio Jadran Draganić.

Picerija i restoran

Osim njemačkih, u hotelu će se do sezone smjenjivati i domaći turisti, ali i oni iz zemalja regiona – Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i gosti sa ruskog tržišta, što znači da bi već u prvoj sedmici otvaranja u hotelu trebalo da bude oko 400 gostiju.

Iako je impozantno “podmlađeno” hotelsko zdranje otvoreno tek 2015. u kompaniji Primorje su već ove zime donijeli odluku da objekat privremeno zatvore, ponovo radi poboljšanja usluga. Riječ je o objektu visoke kategorije sa 4 zvjezdice, pa je taj nivo potrebno redovno održavati. Radovi izvedeni proteklih mjeseci vrijedni su nekoliko stotina hiljada eura:

“Uradili smo novi objekat na plaži kao event-centar, mjesto za kongrese, konferencije ili neke druge prilike. U njegovo osposobljavanje uložili smo oko 200 hiljada eura, a očekujemo da će radovi biti okončani za desetak dana. Pored toga, “osposobili” smo još 15 soba u prizemlju hotela, koje ranije nijesu bile u funkciji. Inovirali smo usluge u spa centru, a obnovili smo zeleni fond na otvorenoj terasi na V spratu”,  precizirao je Draganić.

Podsjetićemo da je hotel Palmon Bay otvoren 10. jula 2015. Zdanje je otvorio tadašnji ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i najstarija menadžerka nekadašnjeg hotela, Gordana Durutović.

22 Komentari

 1. Ja kao dugogodisnji radnik u ugostiteljstvu (hotel Croatia) trenutno Sheraton, bio sam 3 puta u hotelu Palmon bay na veceri u restoranu na petom spratu, i sva 3 puta sam bio vise nego zadovoljan jako ljubazno osoblje poznavaju materiju. I svima bih preporucia da posjete taj hotel. Ali kao i sve dobro ima dosta zavidnih znam iz iskustva isti slucaj i sa hotelom u koji sada radim. Kako bi rekli crnogorci za dobrim konjem prasina se dize. Samo naprid pustite price propalih ugostitelja. Pozdrav iz Dubrovnika

  5
  2
  • Gospodine,

   Prezime Strajerić/Štrajerić ne postoji u Hrvatskoj (po googlu nigdje na Planeti)
   U dubrovačkom govoru ne postoji splitska/dalmatinska ikavica
   U hrvatskom jeziku ne postoji riječ sprat, nego kat
   Uzrečica za dobrim konjem… ne postoji samo u Crnoj Gori, već je opšte poznata i široko rasprostranjena

   Jeste li sigurni da niste i Vi izmišljeni od strane ovih stručnjaka iz hotela kojeg hvalite? U svakom slučaju recite im da dođu u radnu posjetu Sheratonu u Kuparima.. možda i nauče neke osnove, kako opšte kulture tako i komunikacije i marketinga, da se ovako više ne blamiraju..

   5
   2
 2. Viđećete kakve radnike ima Institut kad se privatizuje,pročisti i plati rad,znanje i sposobnost.Viđećete što je kvalitet dobro poznat,ali necijenjen,jer jedan radi za pet.

 3. Da li je moguće da su sugrađani toliko protiv radnika hotela,ili više vole ove profesionalce sa strane,a svesni su kakav im kadar radi po tim njihovim elitnom mjestima.zalosno

  3
  5
  • Da odgovorim na oba zapravo ista komentara od istog autora, koji, čini se, ima nekakve veze s Palmonom. Niko nije protiv radnika, a posebno domicilnih. Naprotiv, Novljani trebaju imati prioritet, ali pod uslovom da zadovoljavaju tražene standarde u pogledu obrazovanja, iskustva, opšte kulture i kulture ophođenja kao i drugih nezanemarivih faktora i referenci. Ukoliko takvih nema u našem gradu, onda su dobro došli i oni profesionalci koji ne žive ovdje, a došli su zbog sezonskog posla i pri tom ispunjavaju sve tražene uslove.

   Ono što je naveći problem u ovoj našoj prokletoj sredini je taj da kvaliteni ljudi najčešće nemaju prolaz, nisu prihvaćeni i tretirani su kao smetnja. Vjerovatno jer svojim znanjem i umjećima ugrožavaju pozicije onim iznad koji su postavljeni po partijsko-rodbinskim ili nekim drugim vezama. Ta da u praksi posao će prije dobiti nestručna osoba, neko sa strane ko se neće buniti, neko ko je lak za manipulisanje. Rad po pravilima i nezavisno promišljanje ovdje se kažnjava.

   Nadam se da je autoru gornjeg komentara bar malo jasnije o čemu je bila riječ, da smo opravdano kritikovali pomenutu kompaniju kroz primjere loše politike zapošljavanja i politike upravljanja neprimjerene djelatnosti te vrste. Takođe, poređenje kadra nekog kafića da se opravda nestručnost zaposlenika hotela s 4+ zvjezdice može biti samo loš pokušaj spinovanja.

 4. Da li je moguće da ima toliko negativnih komentara što se tiče radnika hotela?zašto se ne osvrnete i vidite po gradu kakvih sve ugostiteljskih radnika imate i ko sve obavlja taj posao.zalosno je da ste protiv svojih sugrađana ali zato su vam izgleda miliji ovi sa strane.razmislite

  3
  5
 5. Igalo more da se promeni, jer tu moze ostvariti veliko Bogastvo! da se napravi novi hotel gde je bio Tamaris, setaliste da se uredi i poploca. Ima se Palmon Bay, Institut, Banja, dobrih restorana, kafici, itd ali treba maknuti sve skalamerije i glupost sta se prodaje po setaliste leti!!! Neka bude Igalo za elit i broj 1 u Herceg Novom!

  17
 6. Sta ocekujete gospodo? Nema toga hotela koji moze opstati u ovakvom okruzenju. Sta je to napravio ovaj grad u uredjenju okolisa, pogledajte kakvo je setaliste od kraja Igala prema Toploj. Blago je reci katastrofa. Ne znam sta ocekujete od sadasnjeg opstinskog rukovodstva, da ne pominjemo TO HN.Svaka sledeca godina bice gora od predhodne, ali tako nam i treba, opet ce nam biti kriv neko iz Pg, jer nas grad vodi ekipa nesposobnih i neobrazovanih ljudi.

  16
  1
 7. Je l’ to građane ovog grada koji živi od turizma, gospodin Draganić bahato želi naučiti šta u tom turizmu znači ternmin – prodato?

  Bolje da razmišlja o stvarnoj prodaji ovog objekta obzbiljnim stranim hotelijerima, onima koji ne slijede ovaj crnogorski binznis model brze zarade (oderi i zakini gosta, radnika, posl. partnera maksimalno, jer Bože moj uvijek ima ovaca za šišanje), onima koji će znati postaviti i održati kvalitet i standard ponude i usluge i time napraviti brend koji će od Igala stvoriti opet po nečemu prepoznatljivu destinaciju. Hotel koji će raditi tokom cijele godine (Nova godina, Mimoza, HAPS, a između toga kongresi i simpozijumi) i tako pružiti priliku profesionalcima, najboljima iz turističko-ugostiteljske struke da u ovoj sferi u svom gradu maksimalno doprinesu, a da zauzvrat imaju egzistenciju dostojnu čovjeka, bez da zavise od 4 mjeseca sezone i da im pritom šefuju razni nazovi menadžeri sa srednjom ili osnovnom školom, ali podobni za provođenje gore pomenutog dranja, zakidanja i uskraćivanja zakonom propisanih radničkih prava.

  26
  3
  • Kakav menadžment, takvi i radnici. Profesionalnci se ne zadržavaju medju mediokritetima, a u Palmonu se to najbolje vidi. Kod njih opstaje samo boranija

   14
   7
 8. A šta vlasnici Palmon Bay-a misle o manjinskim akcionarima? Nekadašnjim i sadašnjim radnicima (RVI, Palmon Bay). Ništa ne misle, kao i da ne postoje. A život su ostavili tamo! Sramno!

  17
  5
 9. U blizini Instituta i Palmon Bay-a, nazalost jedinih ozbiljnih turistickih kapaciteta u Igalu, je neuredjena putna infrastruktura i setaliste, svuda rupe, metalne konstrukcije, razni otpad, ljeti vasariste,… Toliko o turizmu.

  24
  1
 10. Ugostiteljski radnici su vam za seljacke kafane i dok to ne promjenite i povecate plate radnicima moracete da budete hotel sa najgorom poslugom.Kod vas rade samo oni koje nece niko.MJENJAJTE MENADZERE!

  22
  5
 11. Pocinje sezona čega? Šetalište raskopano, neosvijetljeno, smeće svuda a pogotovu po plažama. Herceg Novi nije spreman za “turisticku sezonu” ni prvog Jula a ne u Martu! Nije ovo kritika već pogled na našu realnost. Hotelu svaka čast što će napokon dovesti turiste od nekog značaja, medjutim nedostaje podrska onih koji su za to zaduženi.

  34
  3

Ostavite komentar

*

code