SEZONA SE “DRŽI” – U NOVOM 21 ODSTO VIŠE GOSTIJU

SEZONA SE “DRŽI” – U NOVOM 21 ODSTO VIŠE GOSTIJU

217
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U drugi vikend septembra Herceg Novi je ušao sa 9385 prijavljenih gostiju, što je, prema evidenciji Turističke organizacije, za 21 odsto više nego prošle godine. I još se mogu vidjeti turisti na plažama, na tvrđavama, kroz grad i da skalinama vuku kufere.

Najviše, ili 6389 turista, odmara u domaćoj radinosti, što je čak za 43% bolja posjeta. Ipak, u hotelima, hostelima i autokapovima turista je manje za 6 do 9 procenata u odnosu na lanjski septembar.
Svi hoteli još rade i nastoje da produže sezonu nižim cijenama i raznim skupovima. Izletnički brodići, kojih je u Herceg Novom 30-ak , “grabe” svaki lijepi dan da turiste, ali i domaće odvedu do obližnjih Rosa, Žanjica, Mamule. Jedino su “korigovali”, odnosno” prorijedili termine polaska i povratka, jer više nije tolika gužva.
Tako popularni “Loro” ide tek sa mula iz Novoga u 13.30 za Rose, a vraća se u 18.30, uz povratnu kartu od 4 eura.
Ove godine produžetku sezone zaista doprinosi lijepo vrijeme. Nema “paklenih” vrućina, a more je izuzetno prijatno sa temperaturom od 24 ili 25 stepeni.
Kvalitetnoj postezoni doprinose i Turistička organizcaija i JUK Herceg fest, koji su organizovali ili podržali više kulturnih i zabavnih programa, festivala, izložbi i autentičnih fešti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code