Sezona se zahuktava, u Novom oko 23 hiljade gostiju

Sezona se zahuktava, u Novom oko 23 hiljade gostiju

7
Podijeli

Prema posljednjim podacima hercegnovske Turističke organizacije na obali grada pod Orjenom boravi 22.584 turista, što je 3% više no lani. Domaćih gostiju je samo 777.

Odmor kod stanodavaca, vlasnika apartmana i soba, odnosno u domaćinstvima potražilo je 16. 964 prijavljenih gostiju. U hotelima je smješteno 5.401 i u auto kampovima 220 turista.

Picerija i restoran

Posljednjih dana duž obale od Igala do Kamenara otvorene su brojne male trgovine prehrabrene robe, ili odjeće, tezge, ugostiteljski i fast food punktovi, ledomati za sladoled i sokove.

Prednjače oni s roštiljom i štandovi s ponudom za plažu. Do prije par godina poznato letnje šarenilo, ili vašarište, kako već to ko doživljava, vladalo je, uglavnom, od Igala do Tople. Onda je sve prošireno do Škvera i dalje do Plaže i Meljina. Razna je ponuda,  a često ružno djeluje sjedeti u kafeu, dok vam pored glave lete peškiri i šeširi.

Roštilj se može probati na više mjesta duž Šetališta, čak i u podnožju Forte Mara, drevne tvrđave  s kraja 14. vijeka.

Čujemo staru priču ugostitelja koji rade tokom cijele godine. Prodavci sokova, roštiljdžije, razne druge fast food đakonije, tik uz njihove lokale, predstavljaju im nelojalnu konkurenciju.

7 Komentari

 1. Ako kažu da je više 3% nego lani, garantovano je jedno 10 posto manje nego prošle godine. Pitajte ih kako računaju goste i koliko je ta računica tačna i nenaduvana

  1
  2
 2. “Peskiri i sesiri” nam lete oko glave?? I to vam je jako ruzno?! Pa kad bih nabrajala sta je ustvari jako ruzno, do sjutra bih pisala.. Sta vam dileri smetaju i prodavci po setalistu? Ljudi se snaze kako znaju, a posteni ugostitelji nek smisle kako da privuku goste, narod nema para da jede jastoge u restoranu, nismo mi porto montenegro i nasi turisti su radnicka klasa.. Sramota da vas bude za ovaj tekst.

  4
  4
 3. Maknite DILERE sa ulica, parkova , autobuskih stanica, uzduz magistrale.Ali maknite sve, ama bas sve dilere i mlade i stare i zene i omladince i penzionere i policajce.Sve dilere soba i smjestaja maknite iz nasega grada i rivijere.Kad to uradite hvalite se brojem gostiju.

  13
  4
 4. Pa navikli smo na to sarenilo, sta je tu novo. Svake godine isto. Oni standovi ispod druge faze u Igalu ne posustaju, samo sto malo vise zardjali, ali i to je, valjda, ok.

  15
  2

Ostavite komentar

*

code