Sezonsko cvijeće, sadnice mimoze, magnolije, nove žardinjere, krase Herceg Novi

Sezonsko cvijeće, sadnice mimoze, magnolije, nove žardinjere, krase Herceg Novi

1535
8
Podijeli

Kaliope, begonije, lavanda, vinke, gazanije zašarenile su skverove na više lokacija u centru Herceg Novog, u Igalu, Meljinama, na Savini, Toploj, u Baošićima. Sadnja sezonskog cvijeća se nastavlja i na drugim lokacijama u Herceg Novom.

Ove aktivnosti realizuje preduzeće „Komunalno stambeno“ u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novi koja je donirala sadnice. Rezultati akcije su šarenije ulice, ljepša slika grada i uređenije javne površine, navode iz lokalne uprave.

Picerija i restoran

Danas su radnici Sektora za održavanje zelenila angažovani u parku Boka, gdje ozelenjavaju površine i uređuju postojeće rastinje. Ovaj posao takođe realizuju zahvaljujući saradnji sa Turističkom organizacijom.

Nove sadnice od danas krase i ulaz u pješačku zonu u centru grada, gdje su postavljene dodatne arle. Nedavno su na ovom potezu Njegoševe ulice u visećim žardinjerama zasađene kaliope koje svakodnevno mame poglede prolaznika.

Tokom protekle dvije nedjelje su u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost zasađene su i magnolije i mimoze na proširenom dijelu Šetališta Pet Danica u Igalu, od „Galeba“ do „Mimoze“. Takođe, zasađene su nove sadnice u Omladinskom parku, koje je donirala nastavnica Sandra Matijašević.

„Komunalno stambeno“ u okviru svojih svakodnevnih aktivnosti intenzivno radi i na košenju zelenih površina, stambenih i prigradskih naselja. Shodno dogovoru sa rukodstvom Opštine ovo preduzeće redovno kosi i dio magistralnog pojasa od Meljina do graničnog prelaza Debeli brijeg, a preostali dio kosi „Čistoća“.

8 Komentari

 1. mislite li vi da kosite naselja ili da decu ujedaju zmije??? sram vas bre bilo, sadite lavandu koja ce da uvene za 6 dana, a grad obraso u korov do koljena, sva naselja zarasla, prosetajte do poda, tople, igala, izadjite i kosilice u ruke. ima vas 100 zaposlenih, pa pola da kosi sve bi se zlatilo
  6  1
 2. sta radite sa surlasem????? strasan vam je poso posadit lavande i kaliope..Vizelni identitet grada se urusava a vi ceprkate po basti u male. ok ti drvoredi, to je dobro, al sta cinite sa palmama kao najdominantnijim biljkama u pejzazu Herceg Novog? To je nezamjenjivo, posebno ne sa sezonskim cvijecem
  17  6
 3. Trotoar izgleda zalosno….bolje da nisu nista dirali…toliko prljavo, neprecizno, aljkavo, prije svega tuzno uradjeno…Kao da su se igrali a ne radili….
  22  9
 4. Treba pozdraviti svaki trud ka oplemenjivanju našeg grada, uz malu sugestiju nadležnima da se pri odabiru ukrasnog bilja ne vode samo njegovom ljepotom već i da se odabir prilagođava uslovima na planiranoj lokaciji. Npr. ove lijepe hortenzije ne podnose otvoreno sunce već se sade na sjenovitim mjestima uz obilno zalivanje… ali nadajmo se da će nekako opstati. Drugo, svi naši parkovi su skromne veličine pa ne bi bio velik izdatak da bar jedan bude obogaćen ukrasnom travom umjesto spržene zemlje (za primjer vidjeti park u Trebinju). Takođe apel i našim sugrađanima s kućnim ljubimcima da budu malo društveno odgovorniji i da uredno pokupe izmet s trotoara i staza, eto posebno ovih dana je razgažen svuda. Sve su to neke sitnice na koje zajedničkim snagama možemo da utičemo ka boljem i ljepšem Novom
  35  2
 5. fantasticno, ali ovo cvijece mora dnevno da se zaliva. Da li je iko razmisljao o tome? Da li je iko razmisljao o tome da se ovako postavljeno cvijece zaliva uz pomoc mehanizacije? Da li imamo mehanizaciju? Da li imamo dodjeljene ljude za ovaj posao?
  34  9

Ostavite komentar

*

code