Sezonsko cvijeće, sadnice mimoze, magnolije, nove žardinjere, krase Herceg Novi

Sezonsko cvijeće, sadnice mimoze, magnolije, nove žardinjere, krase Herceg Novi

10
Podijeli

Kaliope, begonije, lavanda, vinke, gazanije zašarenile su skverove na više lokacija u centru Herceg Novog, u Igalu, Meljinama, na Savini, Toploj, u Baošićima. Sadnja sezonskog cvijeća se nastavlja i na drugim lokacijama u Herceg Novom.

Ove aktivnosti realizuje preduzeće „Komunalno stambeno“ u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novi koja je donirala sadnice. Rezultati akcije su šarenije ulice, ljepša slika grada i uređenije javne površine, navode iz lokalne uprave.

Picerija i restoran

Danas su radnici Sektora za održavanje zelenila angažovani u parku Boka, gdje ozelenjavaju površine i uređuju postojeće rastinje. Ovaj posao takođe realizuju zahvaljujući saradnji sa Turističkom organizacijom.

Nove sadnice od danas krase i ulaz u pješačku zonu u centru grada, gdje su postavljene dodatne arle. Nedavno su na ovom potezu Njegoševe ulice u visećim žardinjerama zasađene kaliope koje svakodnevno mame poglede prolaznika.

Tokom protekle dvije nedjelje su u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost zasađene su i magnolije i mimoze na proširenom dijelu Šetališta Pet Danica u Igalu, od „Galeba“ do „Mimoze“. Takođe, zasađene su nove sadnice u Omladinskom parku, koje je donirala nastavnica Sandra Matijašević.

„Komunalno stambeno“ u okviru svojih svakodnevnih aktivnosti intenzivno radi i na košenju zelenih površina, stambenih i prigradskih naselja. Shodno dogovoru sa rukodstvom Opštine ovo preduzeće redovno kosi i dio magistralnog pojasa od Meljina do graničnog prelaza Debeli brijeg, a preostali dio kosi „Čistoća“.

10 Komentari

 1. Cvijeće obješeno o stubove rasvjete u Njegosevoj ulici u samom centru grada je za mene čisti kič! Takva dekoracija je prijeko potrebna u nekim ravničarskim palankama koje nemaju turističkih atrakcija. Pogled na ulaz u Boku Kotorsku nije potrebno ukrašavati! Ali, skorojevićima i malograđanima (da ne kažem “farmerima”) to nije moguće dokazati. Klasični moćni stubovi rasvjete koji se uklapaji u ambijent su sasvim dovoljni. Usput, cvijece i zelenilo se sade pocetkom proljeca, a ne u sred ljetnje zege.
  PS – Ako (i kada) sada posadjeno cvijece ugine – neko ce dogodine opet na tome zaraditi… Mnogo ljukavo… Sjecam se slucaja sadnje na padini izmedju bivseg hotela Topla (sada “Sun resort”) i tunela Tople. Jedna mlada zenska je bila u sred ljeta ugovorila sadnju mladica oleandra. Prisustvovao sam igrom slucaja ugovaranju i prebacio sam toj mladoj zeni da niti jedan oleander nece prezivjeti.
  Oleanderi su stvarno bili pod express zasadjeni. Pokusajte danas na toj padini pronaci makar jedan jedini oleander….

 2. mislite li vi da kosite naselja ili da decu ujedaju zmije??? sram vas bre bilo, sadite lavandu koja ce da uvene za 6 dana, a grad obraso u korov do koljena, sva naselja zarasla, prosetajte do poda, tople, igala, izadjite i kosilice u ruke. ima vas 100 zaposlenih, pa pola da kosi sve bi se zlatilo

  7
  1
 3. sta radite sa surlasem????? strasan vam je poso posadit lavande i kaliope..Vizelni identitet grada se urusava a vi ceprkate po basti u male. ok ti drvoredi, to je dobro, al sta cinite sa palmama kao najdominantnijim biljkama u pejzazu Herceg Novog? To je nezamjenjivo, posebno ne sa sezonskim cvijecem

  18
  6
 4. Trotoar izgleda zalosno….bolje da nisu nista dirali…toliko prljavo, neprecizno, aljkavo, prije svega tuzno uradjeno…Kao da su se igrali a ne radili….

  22
  10
 5. Treba pozdraviti svaki trud ka oplemenjivanju našeg grada, uz malu sugestiju nadležnima da se pri odabiru ukrasnog bilja ne vode samo njegovom ljepotom već i da se odabir prilagođava uslovima na planiranoj lokaciji. Npr. ove lijepe hortenzije ne podnose otvoreno sunce već se sade na sjenovitim mjestima uz obilno zalivanje… ali nadajmo se da će nekako opstati. Drugo, svi naši parkovi su skromne veličine pa ne bi bio velik izdatak da bar jedan bude obogaćen ukrasnom travom umjesto spržene zemlje (za primjer vidjeti park u Trebinju). Takođe apel i našim sugrađanima s kućnim ljubimcima da budu malo društveno odgovorniji i da uredno pokupe izmet s trotoara i staza, eto posebno ovih dana je razgažen svuda. Sve su to neke sitnice na koje zajedničkim snagama možemo da utičemo ka boljem i ljepšem Novom

  37
  2
 6. fantasticno, ali ovo cvijece mora dnevno da se zaliva. Da li je iko razmisljao o tome? Da li je iko razmisljao o tome da se ovako postavljeno cvijece zaliva uz pomoc mehanizacije? Da li imamo mehanizaciju? Da li imamo dodjeljene ljude za ovaj posao?

  35
  9
  • Izmisliće oni par novih radnih mjesta..Npr:glavni kontrolor radta biljaka,pa pomoćnik glavnog kontrolora…ih a tek pr služba da nas uredno obavještava o stanju bilja na terenu.I da,u potpunosti se slažem sa mišljenjem o kućjim ljubimcima.Komunalna bi zaista trebala počet kažnjavat vladnike.Ja bi uvela zakon da ako te tri puta uhvate da nisi pokupio minuli rad svog ljubimca,isti se vodi u azil.A i pojedjne vlasnike bi trebalo zatvorit s njima.Gost iz Njemačke ima psa ,donio čovjek kesice i pita imamo li plaže i parkove gdje ga može izvodit?!.E dobri moj,sad si tu i više nikad…zgrožen je onim što je vidio.

Ostavite komentar

*

code