„SIGNUM“ IZ ČAPLJINE NAJBOLJA KLAPA NA FESTIVALU U PERASTU

„SIGNUM“ IZ ČAPLJINE NAJBOLJA KLAPA NA FESTIVALU U PERASTU

0
Podijeli

Klapa Signum iz Čapljine sa pjesmom “More, more” i “Kroz planine, brda i gore” pobjednik je XIV Međunarodnog festivala klapa u Perastu.

Drugu nagradu dobila je klapa Kurenat sa Mljeta, a treće mjesto osvojila je klapa Stradioti iz Herceg Novog i Tivta, koji su izveli pjesme “U tvom tilu grij” i “Dolazim, Boko”.
Dvije specijalne nagrade pripale su ženskim klapama iz Kotora i Tivta: nagradu Deštregovi za najbolju debitantsku klapu na festivalu dobile su članice Maris, dok je nagrada Peraški školji za najbolju crnogorsku klapu pripala ženskoj klapi Incanto.
Tokom revijalnog programa Zavičajne harmonije pjesme o gradovima i krajevima iz kojih dolaze predstavili su klape Castel Nuovo iz Herceg Novog, Bukaleta iz Pazina, Bellezza iz Tivta, Bisernice Boke iz Kotora, Oršulice iz Vodica, Diva iz Širokog Brijega, Trebižat iz istoimenog grada, Alata iz Podgorice, Corone iz Sarajeva, Sebenico iz Šibenika, Musica viva iz Sombora, Assa voce iz Podgorice i Luka iz Rijeke.
Trodnevni festival u revijalnom i takmičarskom programu ove godine okupio je 30 klapa iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Na otvaranju su predstavljena dva festivalska izdanja knjiga Jakše Primorca i Zlate Marjanović “Pjesme dalmatske iz Boke Ludvika Kube” i treći broj festivalskog časopisa Lirica.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code