Simonidi Kordić ukrali 4.500 eura vrijedan nakit i novac

Simonidi Kordić ukrali 4.500 eura vrijedan nakit i novac

10
Podijeli

Juče, nešto nakon 15 sati odbornica Demokratskog fronta (DF) Simonida Kordić prijavila je policiji da joj iz kuće nedostaje veća količina zlatnog nakita u vrijednosti od oko 4.200 eura i novac u iznosu od 300 eura, nezvanično saznaje FOS.

Kordić je navela da je njena majka oko 11 sati primila u kuću dvije ženske osobe koje su se raspitivale za smještaj u apartmanima u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Kako je kazala, one su najvjerovatnije iskoristile njenu nepažnju i otuđile nakit i novac, koji je nalazio u kutijama na radnom stolu.

Odbornica Demokratskog fronta (DF) Simonida Kordić oglasila se povodom pljačke koja se desila u njenom domu o čemu je pisao FOS. Kako ističe, na sreću nije bilo fizičkog nasilja, pa niko nije povrijeđen.

Kordić je navela u policiji da je njena majka oko 11 sati primila u kuću dvije ženske osobe koje su se raspitivale za smještaj u apartmanima u Herceg Novom.

“Moja majka je žena u godinama i da je pokušala, svakako nije mogla da spriječi ovakav upad u kuću. Ukraden je porodični nakit koji smo naslijedili od moje bake koji osim materijalne ima sentimentalnu vrijednost, što je nenadoknadivo. A još gore od toga je osjećaj ugroženosti u sopstvenom domu”, istakla je Kordić.

Ona upozorava sve građane na ovakve slučajeve i poziva na maksimalni oprez.

“Već je postalo opšte mjesto i gotovo da se smatra normalnim da čim počne ljeto mi ugostimo maltene više kriminalaca nego turista. Nije onda ni čudno što ljudi koji su navikli da žive u malom, mirnom gradu postaju žrtve organizovanih kriminalnih grupa, često sa mnogo gorim posljedicama od ovoga što se dogodilo mojoj majci. Ako ovakve stvari ostanu nekažnjene kriminalci i prevaranti će se osjećati sve slobodnije, a krivična djela postajati sve bezočnija, dok će cijenu plaćati nedužni građani”, smatra Kordić.

Kako navodi, nada se da će će policija riješiti ovaj slučaj, te poziva bezbjednosne organe da proglase nulti stepen tolerancije prema ugrožavanju domova. Policija, smatra Kordić, rigoroznim mjerama mora stvoriti ambijent u kojem će kriminalcima biti jasno da im nije mjesto u Crnoj Gori.

10 Komentari

 1. Prije dva mjeseca si govorila da ce HN biti slobodan grad da je HN srpski bastion slobode i da ce u njega dolaziti turisti iz SRB I RS eto ti ih.Sto sad kukas sto si trazila to si i dobila.

  19
  10
 2. @istineilazi
  Simonida nije drzala press ovo je ubacena stara slika sa nekog presa iz kampanje od nedavnih izbora. Nakon sto je prijavila slucaj policiji, vjerovatno se prica procula i kontaktirao je neko od novinara, posto je ona javna licnost u Cg. Uzas je u kakvim okolnostima zivimo i jos imamo ljude koji se ne saosjecaju sa svojim sugradjanima ma odakle oni bili i kojoj partiji pripadali.

  20
  7
 3. Mojoj majci su prošle godine upali u spavaću sobu kroz prozor i takođe ukrali naslijeđeni nakit vrijedan par hiljada eura i to sve dok je ona bila u drugom dijelu kuće. Prijavili smo krađu policiji ali se nismo oglašavali u medije i nismo držali press konferencije…

  18
  14
 4. I ja te razumijem.Jednom mi je advokat nestao sa dokumentima i izgubih više od te sume dosta.Ali ne brini,što reče ovaj sve to neko vidi i nadoknadjuje,hvala bogu.Dragocjenosti niko ne može da ukrade.

  18
 5. Ja te Simonida u potpunosti razumijem i vjerujem da ti je teško. Meni su prije nekoliko godina upali u kuću kada mi nismo bili kući i otuđili su mi veću svotu novca i lične stvari. Izvršioce tog gnusnog čina Policija nikada nije otkrila, a za ove koji se već isčuđuju kako to da neko drži dragocjenosti na dohvat ruke, ja moram da im poručim da pošten čovjek ne osjeća potrebu da skriva svoje stvari unutar svoje sopstvene kuće. Ja sam novac koji je ukraden sam zaradio na izuzetno težak i pošten način, marljivo radeći pod veoma teškim uslovima i nisam smatrao da taj novac moram da skrivam, već sam ga držao na stalažu u plakar odakle je i otuđen. Ali Simonida ne brini se, sve će ti to Gospod Bog nadoknaditi višestruko kada je to što je otuđeno na pošten način se steklo, a lopovima ne bi volio biti u koži.

  42
  3

Ostavite komentar

*

code