SINDIKALNO POVJERENIŠTVO HERCEG NOVOG: PODRŠKA STEČAJCIMA I NASTAVKU RAZGOVORA OKO NJIHOVOG STATUSA

SINDIKALNO POVJERENIŠTVO HERCEG NOVOG: PODRŠKA STEČAJCIMA I NASTAVKU RAZGOVORA OKO NJIHOVOG STATUSA

79
0
Podijeli

Opštinsko sindikalno povjereništvo Herceg Novog pruža podršku radnicima Jadranskog brodogradilišta Bijela i Vektra Boke u ostvarivanju njihovih potraživanja i stečenih prava iz radnog odnosa, saopšteno je iz te radničke asocijacije.

To je prvi zaključak nakon današnjih razgovora sa predstavnicima stečajaca ove dvije kompanije u Opštinskom sindikalnom povjereništvu.
Razmatrajući naredne korake oko rješavanja njihovog statusa preovladalo je mišljenje da treba istrajati u razgovovorima sa stečajnim upravnicima, Žarkom Ostojićem u Brodogradilištu i Sretenom Mrvaljevićem u „Vektra Boki” u nalaženju što skorijeg rješenja za nastalu situaciju.
Kako saznajemo, sastanku su prisustvovali i predstavnici sindikalnog povjereništva Instituta Igalo, jer su oni dio opštinskog sindikalnog povjereništva, ali o statusu radnika u situcaiji dok se čeka ishod četvrtog tendera za privatizaciju, nije bilo riječi, potvrdio nam je predsjendik opštinskog sindikalnog povjereništva, Vuče Ćirović.
O mogućem, sjutrašenjm dolasku predsjednika Radničke partije i poslanika u crnogorskom parlamentu, Janka Vučinića, Ćirović nije imao informacije, ali je bio jasan oko načina borbe za radnička prava:
– Odbornici u Skuštini glasaju zakone, a onda hoće na ulici da ih mijenjaju. Zakoni su donešeni i oni su mjerodavni i naša obaveznost kao takvi. Nijesam pristalica uličarenja za mijenjanje zakona. Ista ta gospoda koja u posljednje vrijeme u medijima pričaju kako treba ovo ili ono, glasala je za takve zakone i imala mogućnost da ih promijeni. Kad se zakon donese, onda je više kasna priča, kazao je Ćirović
Inače, sjutra će o uvođenju stečaja u Jadransko brodogradiliše Bijela vanredno zasjedati hercegnovski lokalni parlament.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code