SINDIKAT INSTITUTA IGALO PODRŽAVA ZAKLJUČKE NOVSKE SKUPŠTINE O OBUSTAVI TENDERA ZA PRODAJU...

SINDIKAT INSTITUTA IGALO PODRŽAVA ZAKLJUČKE NOVSKE SKUPŠTINE O OBUSTAVI TENDERA ZA PRODAJU INSTITUTA

78
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Povodom sjutrašnje sjednice Komisije za praćenje i kontrolu postupka prodaje Instituta Dr Simo Milošević, Izvršni odbor Sindikalne organizacije Instituta Igalo obavještava da Sindikat kompanije podržava zaključke Skupštine opštine Herceg Novi.

Njima se predlaže Vladi Crne Gore da obustavi dalji postupak privatizacije Instituta Igalo, poništi tenderski postupak i razmotri druge načine unaprijeđenja uslova rada Instituta Igalo, te da se Igalo proglasi banjskim liječilištem.
– Ti zaključci odražavaju i interes članova Sindikata, odnosno radnika Instituta. Sindikalna organiuzacija Instituta, iako nije bila direktno uključena u pregovore sa posljednjim ponuđačem, kompanijom IWG, već samo naknadno informisana o tokovima tenderskog postupka, s pažnjom je pratila tenderski postupak i prva ukazala na upitnu respektabilnost ponuđača.
Uprkos tome, a u cilju maksimalne informisanosti svog članstva, IO SO Instituta je inicirao sastanak sa ponuđačem da bi se neposredno uvjerio u izvjesnost očekivanja ispunjenja zahtjeva svog članstva – navod se iz IO SO Instituta.
Podsjećaju da je Sindikat svoje zahtjeve formulisao u sedam tačaka sa kojima je upoznao ponuđača preko Tenderske komisije, 30 dana prije početka upriličenog sastanka.
– Na svih sedam zahtjeva dobijen je neodređeni odgovor, o čemu svjedoči i Zapisnik sačinjen sa ciljem da se članstvo na transparentan i vjerodostojan način obavjesti o namjerama ponuđača. Sastanak je samo potvrdio početnu sumnju SO Instituta o respektabilnosti ponuđača -navode iz IO SO Instituta Igalo.
U saopštenju ponavljaju da je SO Instituta Igalo fokusirana isključivo na zaštitu legitimnih interesa radnika Instituta, što minimalno podrazumjeva očuvanje radnih mjesta u struci, sigurnu i redovnu isplatu zarada, minimalno u skladu sa granskim kolektivnim ugovorom za zdravstvenu djelatnost i obezbjeđene adekvatne uslove rada.
– Da li će se ti interesi ostvariti privatizacijom ili podržavljenjem Instituta Igalo, proglašenjem Igala za banjsko liječilište ili drugim aktivnostima koje su van domena rada i ovlašćenja SO? Prije svega očekujemo da ta pitanja riješava Vlada Crne Gore i SO Herceg Novi, uvažavajući interes i radnika Instituta i društvene zajednice u cjelini – poručuju iz IO SO Instituta Igalo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code